Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tentaţiile de pe litoral pe care părinţii nu le pot refuza. Cât plătesc pentru o fotografie: "Copilul cere, că să facem"

E vârf de sezon estival. Iar luna august este nu doar cea mai aglomerată ci şi cea mai scumpă. Preţurile au crescut, atât la cazare cât şi la restaurant. Pentru linişte, însă, turiştii ar plăti oricât, pentru că nu prea au parte de ea pe plaje. Comercianţii ambulanţi, fotografii amatori şi organizatorii de evenimente îşi laudă marfa printre şezlonguri şi cearşafuri, uneori chiar la portavoce . 

de Andreea Filip

la 01.08.2024 , 19:50

Tot felul de personaje din desene animate se perindă toată ziua pe plaje, spre disperarea părinţilor care sunt nevoiţi să scoată bani buni din buzunare pentru a face pe plac copiilor. Preţul pentru o poză diferă de la staţiune la staţiune. Dacă la Eforie e 25 de lei, în Mamaia ajunge la 50. 

Nu doar fotografii amatori deranjează o zi liniştită de vacanţă. Pe plaja din Eforie Nord în mai puţin de 10 minute au trecut peste 10 comercianţi ambulanţi cu porumb, gogoşi, kurtos colac, mure şi mere glazurate. Astfel că, relaxarea pe plajă vine la pachet cu zarva ofertelor nenumărate.

"Nu obişnuiesc, dar dacă copilul cere, că să facem, mai facem şi poftele lui", ne spune un părinte de pe plajă.

Vezi și

Tarifele au explodat

Pe acelaşi subiect

Tentaţiile incerte sunt însoţite de un zgomot infernal: unii comercianţi s-au gândit să vină cu portavocea pentru a fi mai convingători. Pe plajele private, comercianţii ambulanţi nu calcă, goniţi de bodygarzi. În schimb, pe toate celelalte le-au cotropit, mai ales acum, în vârful sezonului estival. Cea mai aglomerată perioadă aduce şi tarife pe măsură.

"Preţurile pornesc de la 630 de lei pe noapte cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, dar avem persoane care au optat şi pentru demipensiune, deci tarifele au pornit şi de la 730 de lei pe noapte", declară Elena Drăghici, reprezentant hotel de 4*.

Cei care nu şi-au rezervat din timp şi vin direct la hotel plătesc mai mult. "Tarifele încep de 400 de roni pe cameră cu mic dejun inclus şi şezlong gratuit prin agenţiile de turism, şi prin recepţie de la 600-800, depinde de timpul de camera", ne spune Lahme Bolat, managerul unui hotl de 4*.

Gradul de ocupare în această perioadă este de aproape 100% pe litoral. Iar vremea ţine cu turiştii. Dacă în de zilele următoare în ţară revine canicula, la mare, briza este salvatoare. În aceste zile nu vor fi mai mult de 30 de grade Celsius.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Tentaţiile de pe litoral pe care părinţii nu le pot refuza. Cât plătesc pentru o fotografie: "Copilul cere, că să facem"