Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea de pe litoral care aduce bani frumoși comercianților. Prețul nu îi sperie pe turiști: "O dată pe an se merită"

Relaxare şi linişte caută şi turiştii care vin pe litoralul nostru. Doar că nu le dau pace comercianţii ambulanţi care îşi strigă marfa în gura mare. Plajele sunt invadate de cei care plimbă gogoşi, fructe sau porumb dintr-un capăt în altul al staţiunilor. Nici anunţurile la portavoce nu lipsesc de pe plajă, spre disperarea turiştilor care vor să se relaxeze.

de Cristina Niță

la 01.08.2024 , 17:33

Eforie Nord, vara lui 2024. Sunetul relaxant al valurilor abia mai răzbeşte în faţa strigătelor vânzătorilor ambulanţi. Pe plaje, printre şezlonguri, se vinde orice. În mai puțin de 10 minute au trecut peste 10 comercianți ambulanți cu porumb, gogoși, mure, cozonac secuiesc și mere glazurate. Astfel că, relaxarea pe plajă vine la pachet cu zarva ofertelor nenumărate.

Murele, zmeurica de pădure costă 10 lei, spun comercianții. Cu același preț se vinde și porumbul. Atât timp cât există cerere, nici măcar amenzile nu îi pot ţine deoparte pe vânzătorii ambulanţi.

"Țipă într-un hal fără de hal. Deranjează lumea și nu cred că sunt ok se plimbă cu lăzile alea toată plajă caldă de la un cap la altul", mărturisește un turist. "N-aș cumpără niciodată stau în căldură tot timpul nu se știe în ce condiții sunt de cât timp", adaugă altul. "​Nu mă deranjează deloc. Și Luca urlă și țipă. Cumpărăm, da. Și ei trebuie să trăiască. Porumb, gogoși", spune alt turist.

Vezi și

Pozele pe plajă, un trend readus la viață

Tot acest peisaj a primit însă un update. Pozele cu maimuţa sau cu poneiul, în mare vogă prin anii 80-90, au fost înlocuite de fotografiile cu personaje din desene animate. Preţul e pe măsură. O fotografie costă 50 de lei. "E ok, o dată pe an se merită", spune un părinte.

În Eforie, preţul unei fotografii la minut se reduce la jumătate. Cine vrea mai puţină gălăgie plăteşte. Plajele de fiţe sunt ocolite de comercianţîi ambulanţi de frică bodyguarzilor. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri economice » Afacerea de pe litoral care aduce bani frumoși comercianților. Prețul nu îi sperie pe turiști: "O dată pe an se merită"