Antena Meniu Search
x

Titluri de stat vs. depozit bancar. Cât câştigăm dacă investim 5.000 de lei timp de trei ani în cele două variante

Teama de vremuri mai grele şi dobânzile mărite ne fac să ne dăm seama tot mai mult cât e de bine să avem nişte bani puşi deoparte. Asta, deşi statisticile arată că încă suntem pe ultimele locuri în Europa la economisire. Dar începem să recuperăm. Ne confirmă asta datele BNR. Ţinem în bănci peste 200 de miliarde de lei, în creştere faţă de decembrie 2022.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 26.01.2024, 12:21

Vezi și

În acest moment există dobânzi destul de bune la unele depozite bancare, la unele bănci din ţară, însă investiţia în titlurile de stat este cea mai sigură, spun specialiştii. 

Spre exemplu, dacă investim 5.000 de lei, îi depunem într-un depozit bancar pe un an şi cu o dobândă de 7,75% putem câştiga aproape 350 de lei, cu 43 de lei mai mult decât dacă am investi aceiaşi bani în titluri de stat, potrivit finzoom.ro.

În schimb, dacă achiziţionăm 5.000 de titluri de stat, pe o perioadă de trei ani, iată că vom avea un câştig cu 112 lei mai mare decât dacă am depune aceiaşi bani într-un depozit bancar cu o dobândă mai mică, de 6,95%.

De altfel, ministrul de Finanţe ne recomandă să investim bani în această perioadă în titluri de stat, în acţiuni la bursă, dar şi în depozite bancare. O altă variantă ar fi investiţiile imobiliare. Cu toate acestea, mulţi români aleg să pună în continuare banii la saltea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 32 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Titluri de stat vs. depozit bancar. Cât câştigăm dacă investim 5.000 de lei timp de trei ani în cele două variante