Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulţi români sunt în căutarea unui loc de muncă

Tot mai mulţi români sunt în căutarea unui loc de muncă, dar din păcate nu la fel de mulţi primesc şi vreun feedback de la angajatori atunci când îşi depun CV-ul. Mai mult de jumătate dintre ei se confruntă cu această situaţie, este concluzia unui studiu realizat de o platformă online de recurtare, pe care îl analizăm chiar acum.

de Redactia Observator

la 26.11.2020, 18:39

Vezi și
  • Lipsa unui răspuns îi face pe candidaţi să se simtă demotivaţi
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

De la începutul anului şi până acum, o treime dintre cei care au participat la studiu spun că şi-au trimis CV-ul pentru 10-20 de joburi, aproape la fel de mulţi au aplicat pentru cel mult 10 locuri de muncă, dar există şi candidaţi care au încercat să se angajeze în atât de multe locuri încât nu şi mai pot aminti numărul exact. 

Cea mai mare problemă pare să fie faptul că din ce în ce mai multe companii nu oferă feedback, asta şi pentru că există atâtea aplicări, încât timpul de răspuns al angajatorilor a încetinit. Dintre cei care au primit totuşi un semn în acest sens, peste 20 la sută spun că a durat cam câteva zile de la aplicare să se întâmple asta, 12 la sută, o săptămână, iar 13 la sută recunosc că a durat chiar şi lună să primească un răspuns clar. 

Situaţia îi face pe candidaţi să se simtă demotivaţi, neliniştiţi, resemnaţi şi chiar furioşi. În plus, cei mai mulţi sunt decişi să nu mai aplice niciodată pentru o companie care nu le-a oferit feeback. Pe de altă parte, doar puţini dintre cei care trec prin această situaţie se simt ambiţionaţi să îşi îmbunătăţească CV-ul sau felul în care aplică, mai arată sondajul realizat în această lună, pe un eşantion de peste o mie de respondenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Tot mai mulţi români sunt în căutarea unui loc de muncă