Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu a declarat că România este în recesiune

Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că trage un semnal de alarmă privind intrarea României în recesiune.

 Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că trage un semnal de alarmă privind intrarea României în recesiune. În conformitate cu standardele UE, România a intrat în recesiune, a spus Băsescu.

"Definiția pe care Eurostatul o dă recesiunii: două trimestre succesive cu scădere a creșterii economice față de trimestrul anterior. România se află în această situație, chiar dacă față de anul 2013 are o ușoară creștere economică. Dar deja economia a intrat într-un declin, un declin de două trimestre consecutive: trimestrul I — care are o creștere negativă de 0,2% din PIB și trimestrul II 2014 — care are o creștere negativă de 1% față de trimestrul I 2014. În termeni tehnici, înseamnă că economia României a intrat în recesiune", a adăugat preşedintele Băsescu.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că România are în continuare creştere economică pe primele şase luni din 2014 şi a calificat afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la intrarea în recesiune a economiei româneşti drept „mizerii”.

„Când vorbim despre economie, mizeriile lui Băsescu nu sunt importante. Pe primele şase luni avem în continuare creştere economică”, a spus Ponta, aflat într-o vizită la Botoşani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Traian Băsescu a declarat că România este în recesiune