Antena Meniu Search
x

Un gigant chinez deschide o subsidiară în România. Firma se va ocupa de construcţia parcurilor fotovoltaice

Gigantul energetic din China Shanghai Electric şi-a deschis o firmă în România, pentru construirea de parcuri fotovoltaice dezvoltate de Petrom împreună cu Complexul Energetic Oltenia.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 09:51

Un gigant chinez deschide o subsidiară în România. Firma se va ocupa de construcţia parcurilor fotovoltaice
Un gigant chinez deschide o subsidiară în România. Firma se va ocupa de construcţia parcurilor fotovoltaice - Shutterstock

Compania Shanghai Electric Romania Company S.R.L. a fost înregistrată la Registrul Comerţului luna trecută. Capitalul social este de 3 milioane de lei. Firma aparţine grupului Shanghai Electric, cu active totale de aproape 50 de miliarde de euro și 75.000 de angajați, relatează Economica. 

Valoarea contractului a fost de 374 de milioane de euro

Shanghai Electric Hong Kong International Engineering Company Limited, fondatoarea noii firme înmatriculate în România, este una dintre companiile care a depus ofertă la licitația pentru construirea parcurilor fotovoltaice cu o capacitate totală de circa 450 MW care urmează să fie dezvoltate de Societatea Parc Fotovoltaic Rovinari Est, deținută în proporții egale de OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia. Valoarea estimată a contractului este de 374 de milioane de euro. 70% din investiție este finanțată din Fondul pentru Modernizare al UE.

Subcontractor la acestă licitaţie este o firmă specializată în domeniul infrastructurii energetice din Brașov, Electroconstrucția Elecon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Un gigant chinez deschide o subsidiară în România. Firma se va ocupa de construcţia parcurilor fotovoltaice