Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa cu maşina, varianta aleasă de tot mai mulţi români de teama zborurilor amânate sau anulate. Cât costă un sejur în Grecia cu transportul propriu

Numărul mare al zborurilor amânate şi anulate i-a făcut pe turiştii români să se gândească de două ori înainte să-şi rezerve vacanţa. Cei mai mulţi aleg să plece în concediu cu autoturismele personale. Vor să fie siguri că nu rateaza calatoria şi nici nu vor aştepta ore în şir prin aeroporturi.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.08.2022, 21:44

Vezi și

Ionuţ a vrut să fie sigur că nu va avea parte de o vacanţă plină de incertitudini şi de nervi. Aşa că a renunţat la ideea de a pleca cu avionul în vacanţă. S-a temut că zborul i-ar putea fi anulat, aşa că cea mai bună variantă a rămas maşina proprie.

Ionuţ, turist: Dacă mă trezeam că anula zborul, atunci iţi dai seama că pierdeam şi vacanţa şi era totul în zadar. Avantajul la autoturism este că poţi să opreşti, poti să vizitezi, să faci poze.

Cei care aleg să plece totuşi cu avionul trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Şi să fie pregătiţi pentru suprize.

Doar într-o singură săptămână, sute de zboruri au avut probleme pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Doar în perioada 21-27 iulie a acestui an, pe Aeroportul Henri Coandă din București au fost înregistrate peste 820 de zboruri întârziate cu mai mult de 30 de minute. Pe lângă aceste curse întârziate, alte 24 au fost anulate.

Teama turiştilor se vede cel mai bine la agenţiile de turism. Vacanţele se vând mai nou fără biletul de avion inclus.

Ancuţa Măldărescu, reprezentant agenţie turism: De când au inceput anulările şi întârzierile pe avion, da, au început să fie mai multe cereri pentru transport individual. Eu cred că este mai economic cu transportul individual. Acum depinde de tipul maşinii și cât consumă.

Ciprian Enea, consultant turism: Din păcate, zborurile cu avionul generează dificultăţi în ceea ce privește orele de zbor, anulările.

Mulți dintre români au ales să plece în vacanţă cu mașina proprie. Pentru un sejur în Grecia, de exemplu, cu 5 nopţi de cazare şi transport propriu, tariful porneşte de la 500 de euro, iar un bilet de avion pleacă de la 250 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Vacanţa cu maşina, varianta aleasă de tot mai mulţi români de teama zborurilor amânate sau anulate. Cât costă un sejur în Grecia cu transportul propriu