Antena Meniu Search
x

Video Valoarea voucherelor de vacanță creşte doar pe hârtie. Ce categorie de bugetari nu va mai beneficia de tichete

O propunere a Guvernului ar putea lăsa fără voucherele de vacanţă o anumită categorie de salariaţi din sistemul bugetar. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 06.09.2023, 08:25

Vezi și

Vorbim de angajaţii de la stat care au un salariu net mai mare de 8.000 de lei lunar. De asemenea, valoarea tichetelor de vacanţă va creşte şi pentru bugetarii care le vor primi în continuare de la 1.450 de lei la 1.600 de lei, dar acest lucru nu înseamnă că vor putea să îşi ia vacanţe mai scumpe.

Valoarea creşte doar pe hârtie

Tichetele de vacanţă vor fi incluse în baza de impozitare a asigurărilor de sănătate, iar această majorare este doar cât să acopere această reţinere la CASS. Măsurile fac parte din reforma bugetară anunţată deja de Guvern la Bruxelles şi va intra în vigoare din 1 octombrie.

Tot de atunci va fi mărit salariul minim pe economie cu 10%, de la 3.000 la 3.300 de lei, dar vor fi eliminate şi facilităţile fiscale acordate unor categorii de angajaţi cum ar fi cei din domeniul IT. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Valoarea voucherelor de vacanță creşte doar pe hârtie. Ce categorie de bugetari nu va mai beneficia de tichete