Antena Meniu Search
x

Ajunul Crăciunului pe rit vechi: Peste 4.000 de vecini de peste Prut petrec în staţiunile româneşti

Staţiunile s-au umplut de turişti veniţi de peste Prut. Doar în ultimele 24 de ore, la două puncte de trecere a frontierei, au fost peste 4.000 de oameni.

Vezi și

Staţiunile româneşti s-au umplut de turişti veniţi de peste Prut. Doar în ultimele 24 de ore, la două puncte de trecere a frontierei, au fost peste 4.000 de oameni, care au venit la noi. În staţiunile de pe Valea Pahovei sau în Sovata, moldovenii sunt hotărâţi să aibă Sărbători pe cinste.

Domnişoare şi doamne venite tocmai de peste Prut au înveselit astăzi peisajele de la cota 2000. Valea Soarelui este paradisul alb al turiştilor. Peste 2500 de schiori se bucură de cei 60 de centimetri de zăpadă de pe pârtii.

În staţiunea Sovata, preferate au fost masajele, băile în piscine şi împachetările cu nămol. Sute de turişti din Republica Moldova au luat aici pachete pentru care plătesc până la 700 de euro de familie.

La cină tradiţională sunt, acum, şi sârbii din Banat. Peste 30 de mii de sârbi, ruşi, lipoveni, ucraineni şi armeni, care trăiesc în România, ţin sărbătorile de iarnă după stilul vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Ajunul Crăciunului pe rit vechi: Peste 4.000 de vecini de peste Prut petrec în staţiunile româneşti