Antena Meniu Search
x

Veste bună petru şoferi, pe final de an. Guvernul prelungeşte plafonarea polițelor RCA pentru încă 6 luni

Veste bună, pe final de an, pentru şoferi. Guvernul prelungește înghețarea tarifele RCA pentru următoarea jumătate de an, la nivelul din luna februarie 2023. Fără această reglementare, ar fi existat riscul unor scumpiri excesive, într-o perioadă în care a crescut brusc cererea din partea șoferilor. Plafonarea intră în vigoare de la 1 ianuarie.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.12.2023, 17:20

Guvernul prelungește plafonarea polițelor RCA
Guvernul prelungește plafonarea polițelor RCA

Plafonarea tarifelor RCA se prelungeşte cu încă 6 luni, există un proiect care se află pe masa Guvernului şi care ar urma să fie adoptat. 

Se va face plafonarea la tarifele practicate de asigurator pe data de 28 februarie 2023, iar la aceste tarife se va adăuga un procent de 6,8% adică prognoza privind inflaţia în trimestrul doi din 2024.

S-a recurs la această măsură, la prelungirea plafonării, în aşa fel încât în perioada următoare, piaţa de asigurări să fie în continuare stabilă. 

Șeful Executivului susține că aceasta „este o măsură necesară pentru a preveni o creștere excesivă a prețurilor cu impact semnificativ asupra economiei”.

Asiguratorii, dar şi brokerii spun că ideea nu este deloc bună şi că există riscul ca, în perioada următoare, alţi asiguratori să iasă din piaţă, în contextul în care aceste tarife vor fi plafonate.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Veste bună petru şoferi, pe final de an. Guvernul prelungeşte plafonarea polițelor RCA pentru încă 6 luni