Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Veste uriaşă pentru şoferii români. Decizia pregătită de Guvern în privinţa plafonării poliţelor RCA

Vom putea plăti poliţe RCA la preţuri plafonate până la sfârşitul anului. Vestea bună vine de la autorităţi. Executivul vrea să prelungească măsura, care expiră peste o săptămână.

De Lucia Cujbă la 28.09.2023, 17:23
Vezi și

Proiectul a fost discutat astăzi, 28 septembrie, la Guvern, însă decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, cel mai probabil. Tarifele RCA au fost "îngheţate" în luna aprilie la nivelul preţurilor din februarie 2023, iar măsura care urma să expire la finalul lunii octombrie va fi prelungită până la finalul anului.

Ce s-ar întâmpla dacă plafonarea nu ar fi prelungită

Atât ASF, care a inţiat proiectul, cât şi Guvernul, spun că este necesară prelungirea plafonării poliţelor RCA pentru a evita o explozie a preţurilor. Sunt voci în piaţa de profil care susţin că în lipsa acestei plafonări preţurile ar creşte cu 25% sau chiar cu 30% pentru toate tipurile de maşini.

Recent, şi valabilitatea poliţelor Euroins a fost prelungită până la începutul lunii decembrie şi, potrivit datelor oficiale, pe străzi circulă în continuare 1,7 milioane de maşini cu poliţie la asiguratorul falimentar Euroins.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Veste uriaşă pentru şoferii români. Decizia pregătită de Guvern în privinţa plafonării poliţelor RCA