Antena Meniu Search
x

Wizz Air lansează două zboruri noi către destinaţii din Arabia Saudită. Regatul vrea să își tripleze numărul de vizitatori până în 2030

Românii vor avea posibilitatea să călătorească direct către Jeddah şi Riad, după ce Wizz Air a inaugurat astăzi două curse noi către destinaţiile din Arabia Saudită. Acestea vor fi operate de două ori pe săptămână, de pe Aeroportul „Henri Coandă” din Capitală. Potrivit companiei aeriene, doar această extindere a operațiunilor va aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită anul viitor.

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 18:05

Wizz Air lansează două zboruri noi către destinaţii din Arabia Saudită. Regatul vrea să își tripleze numărul de vizitatori până în 2030
Wizz Air lansează două zboruri noi către destinaţii din Arabia Saudită. Regatul vrea să își tripleze numărul de vizitatori până în 2030 - Shutterstock

Wizz Air a lansat joi cele două zboruri inaugurale din București către Jeddah și Riad, în Arabia Saudită, aceste orașe reprezentând rute noi pentru Aeroportul „Henri Coandă” și vor fi operate de două ori pe săptămână din Capitală, transmite Mediafax.

Noile rute din România, împreună cu alte peste 20 rute din orașe europene, vor spori prezența Wizz Air în Regatul Arabiei Saudite, ceea ce va stimula sectorul turistic în creștere și va contribui la programul Vision 2030 de triplare a traficului de pasageri al Arabiei Saudite până în 2030.

Extinderea operațiunilor va aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită anul viitor

Potrivit companiei aeriene, doar această extindere a operațiunilor va aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită anul viitor.

Pe acelaşi subiect

Turiștii din România pot călători acum direct atât în capitală Riad, cât și în orașul de coastă Jeddah. Riad oferă o varietate de atracții culturale, inclusiv Muzeul Național al Arabiei Saudite, impresionantul Turn al Regatului, cu platforma sa pentru priveliști panoramice, și Palatul Murabba. Obiectivele pitorești precum Parcul Național Al Kharrarah și Rezervația Naturală Rawdat Khuraim transformă capitala într-o oază de verdeață în mijlocul deșertului. De la moschei la parcuri de distracție sau Galeria de Artă ATHR, există nenumărate atracții de vizitat în Jeddah, care fac din oraș una dintre destinațiile de top pe lista călătorilor.

În plus, orașul, care a fost desemnat Patrimoniu Mondial UNESCO, fascinează cu kilometri de plaje uimitoare, apa de mare limpede și recifele de corali. Unul dintre cele mai frumoase și incredibile locuri, care nu trebuie ratat, este Muzeul Palatului Național Khuzam din Arabia Saudită, construit în anii 1930 și folosit ca reședință în Jeddah de Regele Abdulaziz Al Saud, cunoscut și sub numele de „Ibn Saud”. Fără îndoială, Jeddah este considerat cel mai bun loc unde puteți petrece o vacanță relaxantă.

Până în 2030, Regatul își propune să își tripleze numărul de vizitatori și, astfel, să extindă în continuare sectorul turistic al țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Wizz Air lansează două zboruri noi către destinaţii din Arabia Saudită. Regatul vrea să își tripleze numărul de vizitatori până în 2030