Antena Meniu Search
x

Un antreprenor din Satu Mare a inventat banca şcolară cu protecţie

Când şi cum va începe anul şcolar 2020-2021 nu se ştie încă. În schimb un antreprenor din Satu Mare a găsit o soluţie astfel încât elevii şi profesorii să nu fie în pericol de infectare în clase: a inventat banca şcolară cu protecţie împotriva noului coronavirus.

de Redactia Observator

la 31.07.2020, 17:19

Vezi și
  • Noile bănci au fost testate și de câţiva elevi.
  • Panourile de protecţie care se montează pe bănci pot fi depozitate în cutii.

Noile bănci au fost deja certificate de Direcţia de Sănătate Publică. Ideea i-a venit sătmăreanului în urmă cu patru luni, când România înregistra primele cazuri de Covid-19.

În toată această perioadă, bărbatul a încercat mai multe variante până ce a ajuns la forma finală. Unul dintre criterii a fost şi ca elevii să se simtă confortabil.

Nicolae Mateian, antreprenor: Să nu simtă claustrofobie copilul când stă în ea, e transparentă şi vede în toate părţile. Să se poată demonta şi să ocupe în loc mic în şcoală.

Noul model de bănci școlare, certificat de Direcţia de Sănătate Publică asigură​ protecția necesară elevilor și profesorilor pentru desfășurarea în condiții sigure a orelor de curs.​ Noile bănci au fost testate și de câţiva elevi.

Nicolae Mateian, antreprenor: Nu s-a plâns nimeni de. şi cei care au terminat Bcalaureatul i-am pus şi pe ăia micuţi, care sunt în ciclul primar i-am pus, dar nimeni nu a avut obiecţii.

Un alt beneficiu este că panourile de protecţie care se montează pe bănci pot fi depozitate în cutii care nu ocupă mult spațiu.

Prețul unui astfel de dispozitiv variază în funcție de grosimea plexiglas-ului folosit și pornește de la aproximativ 200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Un antreprenor din Satu Mare a inventat banca şcolară cu protecţie