Antena Meniu Search
x

Video Anul şcolar începe cu rechizite scumpe. Soluţia la care recurg tot mai mulţi părinţi. "Am 3 copii. Costurile sunt foarte mari"

Mai sunt câteva zile până începe noul an şcolar, iar părinţii au intrat în febra pregătirilor. Anul acesta însă, listele de cumpărături pentru elevi sunt mult mai mici. Cum toate s-au scumpit considerabil, mulţi au de gând să-şi trimită la şcoală copiii cu rechizite din anii trecuţi care au rămas în stare bună. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.08.2022, 21:10

Vezi și

Înainte de începerea noului an şcolar, Alexandra îşi face inventarul. Ce este bun şi mai poate fi folosit va fi păstrat şi în noul an. Mai ales că ea mai are încă două surori care merg la şcoală, iar mama lor nu îşi permite să cumpere în fiecare an rechizite noi. "Reciclăm atât la haine cât şi la rechizite şi la ghiozdane. Că nu ne permitem. Anul acesta voi avea trei copii la şcoală. O fetiţă de 11 ani, una de 15 şi cealaltă la grupa zero. Costurile sunt foarte mari", spune Mihaela, mama.

Economie la rechizite, înainte de începerea anului şcolar

Scumpirile de anul acesta i-au făcut pe mulţi părinţi să se gândească ce ar putea refolosi din rechizitele de anii trecuţi, care sunt încă în stare bună. Iar la cumpărături, lista e mai sfântă ca niciodată. "Ghiozdanul de anul trecut, penar nou. Creioanele noi, stiloul de anul trecut. Am o fetiţă mai mare, iau de la ea, pun la cea mică. Clar combinăm, nu risipim", mărturiseşte un părinte. 

Şi comportamentul părinţilor este diferit anul acesta când vine vorba despre cumpărăturile pentru noul an şcolar. Potrivit studiilor, peste 70% dintre părinţi declară faptul că ar renunţa la anumite branduri pentru care erau fideli până acum în favoarea altora care au produse mai ieftine. 

Şi copiii sunt mai înţelegători. "Mi-ar părea mai bine să le refolosim, că aşa dăm mai puţin bani şi nu cumpărăm altele", spune un elev, care promite să aibă grijă de rechizite pentru a le folosi şi la anul.

"E foarte important ca copiii să fie învăţaţi de mici valoarea banului. Obiectele din anul trecut pot fi refolosite şi în felul ăsta putem economisi mulţi bani", adaugă Petronela Nechita, medic psihiatru. Anul acesta, şcoala va începe mai devreme, pe 5 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Anul şcolar începe cu rechizite scumpe. Soluţia la care recurg tot mai mulţi părinţi. "Am 3 copii. Costurile sunt foarte mari"