Antena Meniu Search
x

Anul școlar începe cu scumpiri. Părinții se așteaptă să scoată mai mulți bani din buzunar pentru rechizitele celor mici

O dată cu începerea anului şcolar tot mai mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de scumpirea rechizitelor, iar mai mult de o treime se așteaptă să scoată mai mulţi bani din buzunar anul acesta.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.08.2022 , 08:17

Clara Mihociu, reporter Observator: "La cheltuieli mult mai mari, la asta se așteaptă toți părinții. 57% dintre părinți se declară îngrijorați de modul în care au crescut prețurile, în special pentru toate cele necesare acum la începutul noului an școlar. Dar, în același timp, peste jumătate dintre părinți mai spun și că se așteaptă ca în perioada următoare să vedem o încetinire a economiei, iar 33% dintre părinți spun că au o situație financiară mai grea față de anul trecut în aceeași perioadă."

"37% dintre părinți spun că se așteaptă să cheltuiască cu mult mai mult în acest an pentru a cumpăra rechizitele și toate obiectele necesare la început de an școlar pentru cei mici. 64% dintre părinți spun că toate aceste scumpiri li se par artificiale și că ar fi făcute în mod nejustificat. De altfel, însă, doar 8% dintre părinți spun că vor crește bugetul pentru aceste cheltuieli la început de an școlar pentru că nu își permit în alt fel. De asemenea, dacă până acum vedeam și o oarecare fidelitate a părinților față de anumite branduri, în proporție de 77% spun că în acest an se vor îndrepta către alte firme pentru a cumpăra produsele necesare dacă cele pe care le cumpărau în mod obișnuit vor fi cu mult mai scurte sau nu le vor găsi pe piață din cauza problemelor de aprovizionare."

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Educatie » Anul școlar începe cu scumpiri. Părinții se așteaptă să scoată mai mulți bani din buzunar pentru rechizitele celor mici