Antena Meniu Search
x

Barem simulare matematică Evaluare Națională 2024. Cum se rezolvă subiectele

Simulare Evaluare Națională 2024. Baremele de corectare și notare pentru proba scrisă de Matematică au fost publicate de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Conform calendarului simulărilor, probele au loc în perioada 5 - 7 februarie 2024, elevii urmând să afle rezultatele pe 23 februarie. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 15:01

Elevii de clasa a VIII-a au primit 18 exerciții și probleme la simularea probei scrise la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024.

La primul subiect de la simularea probei scrise la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024 au fost 5 itemi de tip grilă și unul de precizat dacă o afirmație este adevărată sau falsă. La subiectul al II-lea, elevii au avut de rezolvat probleme de geometrie, de tip grilă. Iar la subiectul al III-lea, cei care au susținut proba au fost nevoiți să scrie pe foaia de examen rezolvările complete. La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub. 

Baremele de corectare și notare pentru proba scrisă de Matematică au fost publicate de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Conform calendarului simulărilor, probele au loc în perioada 5 - 7 februarie 2024, elevii urmând să afle rezultatele pe 23 februarie. 

Barem simulare matematică Evaluarea Națională 2024

Pe acelaşi subiect

Baremele pentru rezolvarea subiectelor la simularea Evaluării Naţionale la matematică sunt următoarele:

10 elevi, eliminați de la simularea probei la matematică Evaluarea Națională 2024

Aproape 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au participat, marţi, la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, fiind vorba despre peste 163.000 de copii. Zece elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei.

”La proba de Matematică, desfăşurată astăzi, 6 februarie, în cadrul simulării EN VIII 2024, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Rată de prezenţă: 92,87%”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

În urma unor tentative de fraudă, au fost eliminaţi 10 elevi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Barem simulare matematică Evaluare Națională 2024. Cum se rezolvă subiectele