Antena Meniu Search
x

Bugetul Educației va crește până la 6% din PIB, în anul 2027, susține Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că sistemul de învățământ va primi primi un buget de 6% din PIB. Măsurile din Legile Educației care vor duce la creșterea cheltuielilor vor fi impuse treptat până în 2027.

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 21:50

minstrul Educației Sorin Cîmpeanu
Bugetul Educației va crește până la 6% din PIB, în anul 2027, susține Sorin Cîmpeanu - Mediafax Foto via HEPTA

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține că este convins că educația va primi bugetul promis. „Cu siguranță da (...) de la premisa asta am pornit construcția legilor”, a spus Cîmpeanu, la TVR Info, vorbind despre acordarea sistemului de educație a unui procent de 6% din PIB.

6% din PIB va fi bugetul educației în anul 2027, iar o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Procentul de 6% din PIB pentru Educație, abia peste 5 ani, în 2027

„6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai dezvăluit că de la profesori, elevi, părinți și ONG a primit 10.431 de amendamente pentru proiectul Legilor Educației. Acestea sunt analizate de o comisie din cadrul Ministerului Educației și eventual vor fi introduse în proiectul care va fi supus aprobării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Educatie » Bugetul Educației va crește până la 6% din PIB, în anul 2027, susține Sorin Cîmpeanu