Antena Meniu Search
x

Aproape 30 de mii de candidaţi au intrat în cursa pentru un post de profesor titular

E bătălie pentru un loc la catedră. Aproape 30 de mii de candidaţi au intrat în cursa pentru un post de profesor titular. Surprinzător, anul acesta, curţile şcolilor au fost pline de tineri de 18 ani, care visează să fie învăţători sau educatori. Alţii îşi încearcă norocul şi a treisprezecea oară.

de Redactia Observator

la 17.07.2019, 21:55

Vezi și

E bătălie pentru un loc la catedră. Aproape 30 de mii de candidaţi au intrat în cursa pentru un post de profesor titular. Surprinzător, anul acesta, curţile şcolilor au fost pline de tineri de 18 ani, care visează să fie învăţători sau educatori. Alţii, la vârsta a doua, îşi încearcă norocul şi a treisprezecea oară. Concurenţa cea mai mare a fost la limba română.  

Gina şi Dana, surori gemene, au absolvit anul acesta Liceul Pedagogic din Bucureşti. 

Abia aşteaptă să ajungă la catedră. Doar că termenul "nerăbdătoare", pentru ele, are un alt sens, faţă de cel din dicţionarul cu care ar fi trebuit să se pregătească pentru examenul de titularizare. 

Sunt mulţi cei care vor să fie educatori deşi abia au ieşit de pe băncile şcolilor. În Bucureşti, de exemplu, au la dispoziţie 300 de locuri, iar concurenţa ajunge aproape de 4 candidaţi pe loc. Iar de facultate nu au nevoie deocamdată. Se mulţumesc, oricum, şi cu un loc de suplinitor. 

Confuzi încă în exprimare, dar plini de entuziasm, tinerii spun că vor să schimbe sistemul şi să predea copiilor lecţii prin metode inovative. 

Peste 4 mii de posturi sunt disponibile la nivel naţional pentru cei aproape 30 de mii de candidaţi. Dacă vorbim despre Capitală, aici sunt cele mai multe locuri, 662. Concurenţa cea mai mare este la limba română, doar un singur post la nivel de Bucureşti. 

Următoarele în top sunt educaţia fizică şi limba engleză. Condiţia este să obţină peste nota 7 şi să existe un post liber la unitatea la care îşi doreşte să lucreze. Un profesor de sport, de exemplu, îşi încearcă norocul de mai bine de zece ani. 

Iar Ştefania a lucrat în Transporturi şi spune că niciodată nu e prea târziu pentru o schimbare. 

În ultimul an, salariile în Învăţământ au crescut, iar asta îi motivează şi mai tare pe oameni. 

Salariul unui profesor debutant începe de la 2100 de lei. Dar grila de salarizare din 2022 le promite profesorilor cu studii superioare şi cu vechime de peste 20 de ani, venituri lunare de peste 3200 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Aproape 30 de mii de candidaţi au intrat în cursa pentru un post de profesor titular