Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Adeverinţa medicală pentru elevi. Când e necesară înainte de începerea şcolii

Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ: creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

de Redactia Observator

la 07.09.2023 , 16:28

Adeverinţa medicală pentru elevi
Adeverinţa medicală pentru elevi de la medicul de familie - Shutterstock

Adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate. Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ.

Adeverinţă de la medic înainte de începerea şcolii

Dar ce este acela un nou ciclu de învăţământ? Este vorba de creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a, transmite Ministerul Sănătății. Toți ceilalți copii nu trebuie să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice, potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Sănătăţii precizează că lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Adeverinţa medicală pentru elevi. Când e necesară înainte de începerea şcolii