Antena Meniu Search
x

Adeverinţa medicală pentru elevi. Când e necesară înainte de începerea şcolii

Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ: creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 16:28

Adeverinţa medicală pentru elevi
Adeverinţa medicală pentru elevi de la medicul de familie - Shutterstock

Adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate. Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învățământ.

Adeverinţă de la medic înainte de începerea şcolii

Dar ce este acela un nou ciclu de învăţământ? Este vorba de creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a, transmite Ministerul Sănătății. Toți ceilalți copii nu trebuie să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice, potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Ministerul Sănătăţii precizează că lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Adeverinţa medicală pentru elevi. Când e necesară înainte de începerea şcolii