Antena Meniu Search
x

Ce notă a primit un absolvent de clasa a XII-a din Arad la Bacalaureat, după ce a făcut contestaţie la matematică. Iniţial avea 9.90

Un absolvent de clasa a XII-a din Arad, care a contestat nota primită la Bacalaureat, a avut parte de o surpriză. Tânărul obţinuse iniţial la proba scrisă 9.90.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 11:57

Ce notă a primit un absolvent de clasa a XII-a din Arad la Bacalaureat, după ce a făcut contestaţie la matematică. Iniţial avea 9.90 - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

În urma contestaţiei, acesta a obţinut nota 10, astfel că în judeţ sunt acum două medii de zece, iar rata de promovare a crescut după rezolvarea contestaţiilor de la 69,33% la 71,75%.

A luat 10 după contestaţie

Potrivit rezultatelor finale de la examenul de Bacalaureat, din totalul celor 2.537 de candidaţi din judeţul Arad prezenţi la probe, au promovat 1.820 de candidaţi. După rezolvarea contestaţiilor, numărul celor promovaţi a crescut cu 61, scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, 846 contestaţii au fost depuse după anunţarea rezultatelor iniţiale. După rezolvarea lor, 483 de note au fost mărite, 317 au fost scăzute, în timp ce 46 nu s-au modificat.

Un absolvent de la Colegiul Naţional "Moise Nicioară" Arad a contestat nota 9,90 obţinută la matematică, în timp ce la celelalte probe avea nota 10. După recorectarea lucrării, a obţinut 10, astfel că şi media de la Bacalaureat este 10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Ce notă a primit un absolvent de clasa a XII-a din Arad la Bacalaureat, după ce a făcut contestaţie la matematică. Iniţial avea 9.90