Antena Meniu Search
x

"Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, nu să piardă timpul cu hârtii". Ciucă i-a cerut ministrului Burduja să debirocratizeze granturile pentru cercetare

Cercetătorii români vor putea beneficia de 120 de granturi în valoare de peste un milion de euro. E promisiunea făcută de premierul Nicolae Ciucă în cadrul conferinţei Smart Diaspora, organizată la Timişoara.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 07:40

Vezi și

Premierul speră că astfel cercetătorii români din diaspora vor fi motivaţi să se întoarcă în ţară, să lucreze aici. Pentru asta însă, a cerut ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, să modifice legislaţia pentru ca granturile să poată fi accesate până în toamna acestui an.

Nicolae Ciucă, premier România: Se vor contracta 120 de granturi de peste un milion de euro destinate cercetătorilor din diaspora români și străini. Nu este acceptabil ca un cercetător german să poată achiziționa un reactiv în cinci ore, iar un cercetător român în cinci luni. Până la semnarea granturilor de reintegrare, estimată în august-septembrie, vă solicit să avem legislația debirocratizării adoptată și operațională.

Nicolae Ciucă, premier România: Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, să se preocupe de conținutul activităților de cercetare, așa cum menționa și domnul rector Pirtea, de diseminarea rezultatelor, de concretizarea și exploatarea acestora prin start-up-uri sau spin-off-uri, nu să piardă timpul cu hârtii și să se scufunde în birocrație. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Educatie » "Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, nu să piardă timpul cu hârtii". Ciucă i-a cerut ministrului Burduja să debirocratizeze granturile pentru cercetare