Antena Meniu Search
x

Cum putem preveni fenomenul de bullying în școli. Conferință organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

”Prevenirea fenomenului de bullying în școli” este subiectul unei noi conferințe WEBDIDACTICA, organizată pe 19 octombrie, de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România, în cadrul programului Conferințele WEBDIDACTICA Educațional. Conferința se adresează elevilor, profesorilor, părinților, cât și celor care activează într-un mediu educațional.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 17:30

Cum putem preveni fenomenul de bullying în școli. Conferință organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

„Prin această conferință ne dorim să atragem atenția asupra fenomenului de bullying, care a luat o amploare fără precedent și, în același timp, să prezentăm modalități de prevenție și intervenţie în diminuarea acestuia precum și tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi”, transmite FDVDR într-un comunicat de presă.

Psihologi, profesori, specialiști și reprezentanți ai unor organizații și instituții educaționale, implicate în stoparea acestui fenomen vor prezenta informații utile și metode eficiente, prin care, atât elevii, cât și cadrele didactice vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

”Din păcate ne confruntăm, din ce în ce mai des, cu comprtamente de bullying în școli. Elevii care sunt ținta acestor comportamente sunt mult mai predispuși să prezinte probleme psihologice și emoționale, mergând de la o stimă de sine redusă, până la depresie și, uneori, chiar dorința de a-și lua viața. De aceea, este foarte important ca elevii să știe să identifice comportamentele de bullying și, de asemenea, să știe ce pot face în astfel de situații, indiferent că sunt martori sau ținte ale acestui comprtament”, a declarat Florentina Negrescu, psiholog, speaker în cadrul conferinței.

Conferința se va desfășura online, pe platforma Zoom Webinars, începând cu ora 17:00 și are drept scop principal conştientizarea consecinţelor pe termen scurt şi lung ale acestui fenomen întâlnit extrem de des, mai ales în școli. Bullyingul are efecte negative asupra tuturor celor implicați, indiferent că sunt victime, agresori sau simpli martori.

Înscrierile se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu și se acordă certificat de participare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Cum putem preveni fenomenul de bullying în școli. Conferință organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României