Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum se întorc elevii la cursuri şi cum vor da tezele. Părinții au cerut renunțarea la teze, Cîmpeanu nici nu a vrut să audă

Ministrul Educaţiei a ignorat cerintele consiliilor naţionale ale elevilor si părinţilor! În consecinţă, vacanţa de iarnă ramane mai scurtă. De lunea viitoare, elevii se întorc în bănci. Cel mai probabil, în format fizic, doar în localităţile în care rata de incidenţă nu depăşeşte 6 la mia de locuitori. Totodată, ministrul Educaţiei a anunţat că numărul de teze va fi redus în cazul elevilor de clasa a 8-a şi al celor de liceu.

de Redactia Observator

la 02.11.2021 , 13:49

Deocamdată nu este sigur cum vor se vor relua cursurile, cert este că - de săptămâna viitoare - elevii vor reîncepe să înveţe.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: În data de 8 noiembrie scoala va începe. Ministerul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să functioneze cu prezență fizică în limita în care conditiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentreu elevi și profesori. 

Decizia de funcţionare va fi anunţată abia vineri, în funcţie de ratele de vaccinare ale fiecărei unităţi de învăţământ, indiferent dacă vorbim despre elevi sau cadrele didactice. Fiecare şcoală trebuie să afişeze procentul pe site, astfel încât Ministerului Educaţiei să îi fie uşor să ia o decizie, în funcţie de numărul persoanelor imunizate şi a ratei de incidenţă din localitatea respectivă.

Vezi și

Numărul tezelor a fost redus

Pe acelaşi subiect

Cert este, însă, că elevii au scăpat de o teză. Astfel, elevii de clasa a 8-a vor da doar două teze, în loc de trei, iar liceeni rămân cu trei teze în loc de patru. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie. Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic să stabilească perioada optimă de susținere a tezelor. 

Elevii care nu pot susţine tezele din motive medicale sau de carantină le vor putea da în semestrul al doilea. Cât priveşte renunţarea la teze, aşa cum au cerut Consiliile Naţionale ale Elevilor şi Părinţilor, nici nu se pune problema.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Nu putem să facem din educația din România obiectul unui plebiscit. Care ar însemna, practic, disoluția statului, desființarea Ministerului Educaţiei ar însemna că evaluările să fie făcute prin vot de părinți și elevi. 

Cu toate acestea, statul nu pare foarte preocupat de învăţământ, de vreme ce programul România Educată atât de iubit de preşedintele Iohannis nu e o prioritate pentru premierul desemnat. În programul de guvernare prezentat de Nicolae Ciucă, România începe să fie Educată abia din anul 2023.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Cum se întorc elevii la cursuri şi cum vor da tezele. Părinții au cerut renunțarea la teze, Cîmpeanu nici nu a vrut să audă