Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru elevi: cum şi când vor da tezele. Consiliul Elevilor cere suspendarea examenelor pe semestrul I

E oficial, pe 8 noiembrie toţi elevii din România vor relua cursurile. Sub ce formă, încă nu ştie nici Ministrul Educaţiei, care a mai anunţat astăzi alte câteva schimbări.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 20:25

Vezi și

În primul rând, nu știm dacă școala va începe în banca sau tot online, dar vom află curând. Ministrul Educației pledează în continuare pentru scenarii în funcție de incidența din fiecare localitate, și nu pentru o decizie la nivel național. În al doilea rând, numărul de teze la școală va fi redus. În clasa a opta, copiii vor avea doar două teze în loc de trei, iar la liceu trei în loc de patru. Consiliul Elevilor cere însă suspendarea tezelor pe semestrul I pentru că, spun ei, materia nu a fost parcursă integral, deci nu ar există o evaluare reală a copiilor. Și, tot în acest context, profesorii trebuie să știe că mediile se pot încheia acum și cu două note în semestrul I. 

Când s-ar putea întoarce elevii în bănci și în ce condiții

Şcolile şi grădiniţele s-ar putea deschide cu prezenţă fizică doar dacă rata de infectare este sub pragul de şase la mie la nivel naţional. Momentan, incidenţa este de zece la mie. Vorbim de o propunere din programul de guvernare al premierului desemnat, Nicolae Ciucă, depus, sâmbătă, în Parlament. 

Dacă incidenţa cumulată la 14 zile este între 3 şi 6 la mia de locuitori, elevii s-ar putea întoarce la şcoală pentru cursuri, dar cu respectarea scenariilor impuse prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii. Vorbim deocamdată de o propunere din programul Guvernului Ciucă, dar încă nu este nicio decizie finală pentru lunea viitoare când copiii se întorc din vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Reguli noi pentru elevi: cum şi când vor da tezele. Consiliul Elevilor cere suspendarea examenelor pe semestrul I