Antena Meniu Search
x

Video După luni întregi de amânări, Legile Educaţiei vor fi prezentate astăzi. Ce ar urma să se decidă

După mai multe luni de amânări, ministrul Ligia Deca va anunţa modificările din noua Lege a Educaţiei. Cele mai aşteptate veşti sunt cele referitoare la clasele a opta şi a douăsprezecea.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 13:54

Vezi și

Surse Observator spun că atât admiterea la liceu, cât şi examenul de Bacalaureat vor fi schimbate. Evaluarea Naţională rămâne în picioare, însă noua lege propune şi un examen de admitere la liceu, pentru cine vrea. În plus, ar urma să se decidă dacă absolvenţii liceelor pedagogice vor putea profesa ca învăţători sau educatori în cazul în care nu au şi studii superioare. 

Anunţul referitor la legile educaţiei vine în urma acordului la care s-a ajuns în coaliţie pe acest subiect, potrivit news.ro. Conform deciziei iniţiale din coaliţie, legile ar fi urmat să fie aprobate până la 15 martie.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat în urmă cu o săptămână, despre adoptarea legilor educaţiei, că doreşte ca, după discuţiile din coaliţie, să poată să facă public un calendar cu toate etapele care urmează. Despre salarizare, ea a afirmat că îşi doreşte ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă un sprijin suplimentar. Astfel, ea a spus că sunt luate în calcul o serie de beneficii care vizează prime de instalare şi posibilitatea de creştere a salariilor pentru cei care merg în aceste comunităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » După luni întregi de amânări, Legile Educaţiei vor fi prezentate astăzi. Ce ar urma să se decidă