Antena Meniu Search
x

Eleva obligată să dea BAC-ul desculţă avea de fapt adidaşi Off White. Profesorii au crezut că avea încălţări din care "ieşeau nişte hârtii mici"

Eleva de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, care s-a văzut obligată să se descalțe la proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat 2023, avea în picioare un brand de încălţări în vogă printre tineri - Off White. Profesorii nu şi-au dat seama ce erau patch-urile de pe adidaşi şi au crezut că tânăra "avea niște mini-cărți legate de pantofi". 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 06.07.2023, 18:21

Eleva obligată să dea BAC-ul desculţă avea de fapt adidaşi Off White. Profesorii au crezut că avea încălţări din care "ieşeau nişte hârtii mici"
Eleva obligată să dea BAC-ul desculţă avea de fapt adidaşi Off White. Profesorii au crezut că avea încălţări din care "ieşeau nişte hârtii mici" - Off White

O elevă de clasa a 12-a, de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, s-a prezentat luni, 26 iunie, la proba de limba română la Bacalaureat 2023,cu adidaşi Off White, ultimul răcnet printre adolescenţii şi tinerii din Capitală. 

Adidaşii Off White, care nu sunt deloc ieftini, o pereche poate ajunge şi la 530 de euro, au nişte semne distinctive, elemente de brand. Adică au lipite pe partea din faţă nişte bucăţi de material textil, patch-uri, cu logo-ul, un motto şi alte detalii de brand. Profesorii au văzut însă altceva. Au considerat că fata avea nişte adidaşi din care "ieşeau nişte hârtii mici". 

Preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, Florian Lixandru, a explicat episodul marţi la audierea din Comisia pentru învăţământ a Senatului. Potrivit acestuia, eleva nu a fost percheziţionată şi a decis singură să se descalţe. Cel mai probabil, tânăra s-a temut că nu va fi lăsată în examen şi a decis să renunţe la adidaşi pe durata probei.

"Nu s-a făcut nicio percheziţie. Am avut o situaţie în care o elevă avea o pereche de adidaşi în care atârnau nişte mini-cărţi cu anumite texte scrise pe acele cărticele. Dar nu a fost percheziţie şi de bunăvoie a decis să se descalţe" a relatat Florian Lixandru.

Pe acelaşi subiect

Numărul de variante de subiecte pentru Bacalaureat ar trebui mărit considerabil

Cât priveşte căutarea lui "de bună seamă" înaintea începerii examenului, aceasta a rămas o taină, dar vor fi luate măsuri.

"Procedurile vor fi îmbunătăţite şi numărul de subiecte pentru anul viitor va fi considerabil mai mare, astfel încât să nu mai existe nicio suspiciune. (...) Vor fi îmbunătăţite procedurile în ceea ce priveşte elaborarea şi transmiterea subiectelor în dimineaţa examenului", a mai afirmat Lixandru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Educatie » Eleva obligată să dea BAC-ul desculţă avea de fapt adidaşi Off White. Profesorii au crezut că avea încălţări din care "ieşeau nişte hârtii mici"