Antena Meniu Search
x

Video Elevii unei şcoli din Ghimbav au păşit în viitor. Orele se fac cu ajutorul tehnologiei VR

Elevii unei școli generale din Ghimbav, județul Brașov, folosesc tehnologia de realitate virtuala, la clasa. Scoala lor a cumpărat 32 de echipamente VR, cu ajutorul cărora lecțiile sunt predate într-un mod cu adevărat memorabil.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.09.2022, 14:35

Vezi și

În loc sa se limiteze la notiuni abstracte sau desene pe tabla, copiii exploreaza munți, intra în compoziția microscopica a substanțelor chimice ori în corpul uman, cu ajutorul filmulețelor VR asociate planurilor de lecție. Un singur echipament costa 1000 euro și au fost cumpărate 32 de astfel de echipamente. Sunt folosite la lecții de Geografie, Anatomie, Istorie, Științele Naturii, Chimie sau Fizică

Tehnologia presupune folosirea unor cutii în care se stochează opt ochelari pentru realitate virtuală. Aceștia au și boxe inclue în sistemul lo, există un controler care se conectează pe lateralul ochelarii și cu care elevii, după ce își pun acești ochelari, pot interacționa cu mediul prezentat. Fie că vorbim de lecție de geografie, fie de o lecție de istorie, chimie sau chiar de matematică, toate aceste ore au aplicabilitate în această tehnologie VR.

Tabele cu cretă, înlocuite de tehnologii moderne

Practic, tablele cu cretă cu care majoritatea este obișnuită au fost înlocuite de tehnologii moderne, dintre care cea mai nouă este cea care presupune folosirea realității virtuale.

Dispozitivele se și încarcă în cutia specială care este dotată cu fisă de alimentare și un răcitor. Tot ceea ce văd copiii, tot mediul cu care pot interacționa, fie căr vorbim de munți, substanțe chimice sau corpul uman, este controlat de la catedră, acolo unde profesorul de la oră decide care este mediul cu care interacționează copiii.

Este o investiție de aproximativ 32.000 de euro, cheltuială suportată de Consiliul Local. Sunt 32 de astfel de echipamente, suficiente cât toți elevii unei clase să aibă acces simultan la astfel de tehnologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Educatie » Elevii unei şcoli din Ghimbav au păşit în viitor. Orele se fac cu ajutorul tehnologiei VR