Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iohannis a anunțat a doua sesiune de Evaluare Naţională, pentru elevii în izolare sau găsiți cu febră la prima sesiune

Președintele Iohannis a anunțat că se va organiza o a doua sesiune de Evaluare Națională, pe lângă prima sesiune, din 15 iunie.

de Redactia Observator

la 02.06.2020 , 12:37

- Profimedia
  • A doua sesiune de Evaluare Națională, la sfârșitul lunii iunie

Iohannis a motivat această decizie prin faptul că, având în vedere contextul epidemiologic din România, există copii care pot fi bolnavi la data desfășurării primei sesiune de Evaluare Națională și atunci acești copii merită și ei să primească aceeași șansă.

"A apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție ca să primească aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen. Atunci, se va organiza, vorbesc de Evaluare Națională, pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia, la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, pe 29 iunie. Evaluarea Națională se ține cum este planificată, pe 15 iunie", a spus președintele.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cazul bacalaureatului, se va organiza o a doua sesiune în august.

”Vă repet, dragi români, dragi tineri, copii, elevi, cu toţii vom reuşi să trecem peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanţarea, purtăm masca în spaţiile închise şi avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a încheiat preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Iohannis a anunțat a doua sesiune de Evaluare Naţională, pentru elevii în izolare sau găsiți cu febră la prima sesiune