Antena Meniu Search
x

Video Legea Învățământului - DOCUMENT. Examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională se schimbă din nou. Vor fi introduse mai multe probe

Ligia Deca a finalizat draftul legilor educaţiei şi l-a prezentat pentru prima data liderilor din coaliţia de guvernare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 13.01.2023, 13:00

Vezi și

Puteți descărca documentul cu Legea Învătământului Preuniversitar de la finalul articolului

Viziunea Ligiei Deca arată total diferit faţă de cea a fostului ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Surse Observator arată că dacă Sorin Cîmpeanu ţinea neapărat la o probă comună cu toate materiile din liceu, iată că Ligia Deca îşi doreşte acum o probă unică la limba şi literatura română.

Se schimbă din nou examenul de Bacalaureat

Şi orală, dar şi scrisă, iar gramatica nu este exclusă din acest pachet. Vorbim şi despre competenţele digitale, care pot fi date acum de către elevi în clasa a XI-a şi nu doar în clasa a XII-a, aşa cum se întâmplă în prezent. Elevii vor avea şi probe specifice, în funcţie de fiecare profil. 

Un alt subiect controversat este şi admiterea la liceu. Ligia Deca îşi doreşte păstrarea Evaluării Naţionale, dar vrea să introducă un examen separat de admitere pentru colegiile care au o concurenţă foarte mare. 

Rămâne de văzut cum vor fi aplicate toate aceste măsuri, deoarece ştim că de România Educată am auzit încă din 2016, la Cotroceni, iar până astăzi nu s-a concretizat absolut nimic. Noul calendar arată că proiectele vor fi aprobate şi vor ajunge în parlament până în data de 15 martie. 

Documente: legea invatamantului.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Legea Învățământului - DOCUMENT. Examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională se schimbă din nou. Vor fi introduse mai multe probe