Antena Meniu Search
x

Video "Fenomenul Brăila" sau cum reuşesc elevii din acest judeţ să ia BAC-ul fără emoţii. Cum e păcălit sistemul Ministerului Educaţiei

Astăzi şi mâine, la Brăila, Inspectoratul Şcolar organizează o simulare de BAC, separată de cea a Ministerului Educaţiei. Sunt 11 ani de când se practică acest lucru şi astfel a luat naştere "Fenomenul Brăila", care a dus judeţul pe locurile fruntaşe în ultimii ani în ceea ce priveşte rezultatele la Bacalaureat.

de Adrian Obreja

la 27.01.2022, 08:19

Vezi și

Astăzi se organizează simularea pentru examenul de Bacalaureat. Elevii din judeţul Brăila susţin proba la Limba şi Literatura Română, iar mâine vor susţine proba obligatorie de profil adică matematică sau istorie. Rezultatele foarte din ultimii ani din judeţul Brăila au dus la apariţia unor zvonuri conform cărora elevii nu ar fi lăsaţi să se înscrie elevii mai slab pregătiţi pentru a nu trage în jos media notelor obţinute.

Anul trecut, spre exemplu, la Brăila, procentul de promovabilitate la BAC a fost de peste 80% ceea ce a situat judeţul în top la nivel naţional. În replică, Inspectoratul Şcolar din Brăila susţine că tocmai organizarea acestor simulări timpurii reprezintă reţeta succesului. Simularea naţională organizată de Ministerul Educaţiei va avea loc la finalul lunii martie şi începutul lunii aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » "Fenomenul Brăila" sau cum reuşesc elevii din acest judeţ să ia BAC-ul fără emoţii. Cum e păcălit sistemul Ministerului Educaţiei