Antena Meniu Search
x

O fetiță fără mâini și picioare, din Bârlad, merge zilnic la școală și e un exemplu pentru profesori și colegi

În drumul spre şcoală, performanţă şi învăţătură, barierele pot fi doborâte când există voinţă. O demonstrează o fetiţă de opt ani din Bârlad care, deşi s-a născut fără mâini şi fără picioare, vine în fiecare zi la şcoală ca să-şi depăşească limitele.

de Redactia Observator

la 13.09.2019, 20:21

Vezi și

În drumul spre şcoală, performanţă şi învăţătură, barierele pot fi doborâte când există voinţă. O demonstrează o fetiţă de opt ani din Bârlad care, deşi s-a născut fără mâini şi fără picioare, vine în fiecare zi la şcoală ca să-şi depăşească limitele. E un model pentru colegii de clasă, dar şi pentru profesori. Cea mai mare dorinţă a ei este să scrie şi, într-o zi, să meargă singură.

GEORGIANA MIHALACHE, instructor de educaţie: Prima zi la scoala a fost emotionanta, a fost inconjurata de copii, de colegi, doamna invatatoare fata de care ea are un sentiment profund i-a fost alaturi.

Delia are opt ani şi este în clasa întâi. Nu are mâini şi picioare, dar faptul că e diferită de ceilalţi copii nu i-a frânt visul. În prima zi de şcoală, şi-a pus o dorinţă.

GEORGIANA MIHALACHE, instructor de educaţie: Nici nu s-a așezat bine în bancă și a spus că ea vrea sa scrie. Atât eu, cât si doamna învățătoare, am avut ochii plini de lacrimi pentru ca e un moment emotionant. Chiar nu ne-am asteptat!

Delia a fost abandonată la naştere, în Maternitatea din Bârlad, dar a găsit iubirea într-un Centru Social din oraş unde educatoarele au îndrăgit-o din prima clipă. La opt ani este un exemplu de ambiţie pentru ceilalţi copii cu probleme locomotorii, pe care-i încurajează să lupte.

MIRELA PETCU, directorul Centrului social din Bârlad: Delia a inceput sa se miste singura prin casa, sa faca lucruri, acum doua zile. A luat pixul si s-a apucat singura de scris.

GEORGIANA MIHALACHE, instructor de educaţie: Delia este un exemplu si pentru noi adultii, avem foarte multe de invatat de la un copil care ne-a demonstrat ca se poate! Si, cu putina ambitie, forta, efort, putem sa ajungem acolo unde ne dorim, trecand peste toate obstacolele.

Cu zâmbetul ei, a câştigat prietenia colegilor de clasă.

”Este foarte cuminte, invata foarte bine. Primeste mereu note bune”, spune o colegă.

GABRIELA CORBEANU, învăţătoarea Deliei: Este un copil vesel, dornic sa aiba prieteni si sa vina la scoala ca sa invete lucruri. E un copil cu foarte multa ambitie.

Visul fetiţei fără mâini şi picioare este ca într-o zi să meargă singură.

MIRELA PETCU, directorul Centrului social din Bârlad: Sansa ei a fost ca, intre timp, s-au dezvoltat niste bonturi osoase si dupa varsta de 2-4 ani, cand am tinut legatura cu medicii, ne-au zis ca are mare noroc ca s-au dezvoltat, daca ii vom proteza, se pot opri din evolutie.

În curând, Delia va urma şi cursuri de înot, care o vor ajuta să facă progrese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » O fetiță fără mâini și picioare, din Bârlad, merge zilnic la școală și e un exemplu pentru profesori și colegi