Antena Meniu Search
x

Gradiniţa de Vară 2024. Când încep înscrierile şi ce acte sunt necesare 

Tot mai mulţi părinţi din întreaga Românie au posibilitatea să-şi lase copiii pe perioada verii, timp de câteva ore pe zi, la ceea ce se cheamă Grădiniţa de Vară şi Şcoala de Vară.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 14:50

Înscrierile pentru Grădiniţa de Vară 2024 se apropie de start
Înscrierile pentru Grădiniţa de Vară 2024 se apropie de start - Profimedia

Vorbim despre programe desfăşurate în diferite unităţi de învăţământ şi care au rolul de a-i ajuta pe părinţi să stea fără griji, să meargă liniştiţi la muncă, mai ales în cazul în care ştiu că nu au cu cine să-şi lase micuţii.

Trebuie ştiut că aceste programe implică anumite costuri şi putem vorbi chiar de costuri semnificative în cazul în care unităţile de învăţământ implicate sunt private.

Programul Grădiniţa de Vară se desfăşoară şi în 2024

Autorităţile au decis ca programul Grădiniţa de Vară să continue şi în 2024, încurajate de rezultatele obţinute, respectiv de feedback-ul primit din partea părinţilor care au profitat, în ultima perioadă, de avantajele programului respectiv.

Pe acelaşi subiect

Programul Grădiniţa de Vară vine şi cu anumite dezavantaje. Vă reamintim că au fost cazuri în care părinţii au fost obligaţi să facă noapte albă, în faţa unităţilor de învăţământ, în speranţa că îşi pot înscrie micuţii la programul respectiv.

Când încep înscrierile la Grădiniţa de Vară 

În principiu, înscrierea în programul Grădiniţa de Vară se face începând cu data de 10 iunie 2024, urmând ca în perioada 10-14 iunie 2024 să aibă prioritate cei care au mai apelat la programul respectiv în trecut. Concret, între 10 şi 14 iunie 2024 avem, practic, o etapă de reînscrieri.

Apoi, se mai colectează cereri de înscriere în perioada 17-18 iunie 2024, după care intrăm în etapele de procesare a cererilor. Pe 5 iulie 2024 ar urma să se afişeze rezultatele şi numărul de locuri rămase disponibile, după prima etapă de înscrieri, urmând ca între 8 şi 15 iulie 2024 să avem o nouă etapă de înscrieri.

Există însă şi cazuri, precum Sectorul 3 din Bucureşti, unde înscrierile se pot face prin intermediul sistemului online, încă din luna mai.

Acte necesare pentru înscrierea preşcolarului la Grădiniţa de Vară 

Ca de obicei, în România, cei care doresc să-şi înscrie preşcolarul la Grădiniţa de Vară au de prezentat o mulţime de documente, care să ateste diferite lucruri.

Vorbim despre documente începând cu cererea de înscriere, copie de pe certificatul de naştere al copilului, copii de pe cărţile de identitate ale părinţilor sau adeverinţe de salariat ale ambilor părinţi şi continuând cu adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ pe care o frecventează copilul în anul şcolar 2023-2024, copie hotărâri judecătorești prin care sunt reglementate drepturile părinților și ale copilului (unde este cazul) sau copie fișă medicală și documente medicale, în cazul intoleranțelor/ alergiilor alimentar.

Programul Şcoala de Vară 2024

Pe lângă programul Grădiniţa de Vară 2024, în vară ar urma să avem, din nou, şi programul Şcoala de Vară 2024. Asta înseamnă că, în vară, diferite unităţi de învăţământ din întreaga ţară organizează cursuri şi activităţi, în diferite perioade din vară, iar participanţii au inclusiv posibilitatea de a primi o masă gratuită, pe zi, decontată de stat.

Vorbim inclusiv despre cursuri de vară organizate de diferite facultăţi prin care acestea îşi propun să atragă eventualii viitori cursanţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Educatie » Gradiniţa de Vară 2024. Când încep înscrierile şi ce acte sunt necesare