Antena Meniu Search
x

Video "Încă un caiet la salariul următor". Cât costă un ghiozdan echipat complet pentru un elev de clasa a treia

Vacanţa e pe sfârşite, iar părinţii se gândesc la noul an şcolar. Şi-au făcut lista cu necesarul, iar apoi au aglomerat supermarketurile şi mallurile. În funcţie de pretenţiile şi nevoile copiilor, cumpărăturile au costat de la câteva sute la câteva mii de lei. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.09.2022, 19:32

Vezi și

Caiete tip 1, tip 2, studentesti, dictando sau de matematica, stilou, pix, pic, creioane, carioci, acuarele, coperti, penar si ghiozdan. Lista poate continua, în functie de bugetul fiecarui părinte. Şi în funcţie de cerinţele şcolii, evident. 

Părinte: I-am cumparat un singur caiet, pentru că un caiet studenţesc costă 18 lei. Şi o să mai cumpărăm înca un caiet la salariul următor dacă se poate cu 20 de lei, că se vor mai scumpi! 

Cu tot cu haz de necazul lor, părinţii au umplut până la urmă coşul de cumpăraturi. 

PărinteLe-am cam cumparat pe toate, de la ghiozdan caiete, carioici, tot felul de caiete, învelitori. 

Pe acelaşi subiect

ReporterŞi dacă facem un buget? 

Părinte500, depăşim 500. 

Faţă de toamna trecută, caietele şi hârtia s-au scumpit cel mai mult

Matias începe clasa a cincea si a avut şi el o listă lungă de achiziţii. 

Matias: Am cumpărat un caiet de muzică, cinci caiete de română şi două de matematică şi nişte acuarele, o ascuţitoare, un penar şi nişte markere de subliniat. 

Reporter: Sunt pentru inceput sau tot ce ai nevoie? 

Matias: Pentru inceput, daca mai am ceva nevoie, imi zice domnul sau doamna profesor, imi mai cumpar pe viitor. 

O listă de rechizite necesară pentru clasa a treia, de exemplu, incepe cu cinci caiete dictando şi cinci de matematică. Continuă cu trei caiete pentru muzică geografie si biologie, urmează un stilou, etichete, lipici, creioane, acuarele şi un penar. Dacă punem la scoteală şi un ghiozdan care costă aici 350 de lei, totalul ajunge la aproape 600 de lei. 

La ghiozdane, oferta este uriaşă, de la un rucsac simplu şi până la cele cu multe compartimente sau cele smart, cu încarcatoare şi casti pentru telefonul mobil. 

Cât costă ghiozdanul pentru şcoală

Reporter:Ghiozdanul, scump sau ieftin? 

Părinţi: Destul de scump.  300 de lei, unul mai rezistent, sa tina mai multi ani 

Reporter: Cât il ţine? 

Părinţi:  Trei ani sigur. Am luat unul mai rezistent, anul trecut era clasa zero, acum am luat unul mai ergonomic, sa-l poarte mai multi ani. 

Studiile arată că doar un copil din doi va avea parte de un ghiozdan nou la începutul acestui an şcolar. Şi doar unul din trei elevi va începe şcoala cu haine şi încălţăminte cumpărate acum. Peste 60% dintre familii alocă bugete între 300 si 1000 de lei pentru această toamnă, iar circa 8% depăşesc această sumă.

Cei mai mulţi copii din mediul urban folosesc tehnologia pentru şcoală. Smartphone-ul si tabletele sunt indispensabile pentru ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » "Încă un caiet la salariul următor". Cât costă un ghiozdan echipat complet pentru un elev de clasa a treia