Antena Meniu Search
x

Video Înghesuială la înscrierea pentru clasa zero. De teamă că nu vor mai prinde un loc la o şcoală de top, mulţi părinţi s-au prezentat şi cu vize de flotant

Emoţii mari pentru mii de părinţii şi elevi! A fost prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare, iar cererile au fost înregistrate dis de dimineaţă la secretariatele şcolilor, deşi există şi varianta online anul acesta. Ca să fie siguri că prind un loc la o şcoală de top din Capitală, mulţi părinţi s-au prezentat şi cu vize de flotant. Şi tot la prima oră, elevii de clasa a opta au dat simularea pentru Evaluarea Naţională.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.03.2021, 21:15

Vezi și
  • Înghesuială la înscrierea la clasa zero
  • Ca să mai prindă un loc, multi părinţi s-au prezentat şi cu vize de flotant

Cei mai mulţi părinţi au preferat să meargă fizic la şcoală, ca să fie siguri că prind un loc la clasa pregătitoare.   

''Am zis să fiu conștiincios din prima zi. Am viza de flotant, dar suntem și proprietari aici în zonă. Aveți șanse mai mari cu viza de flotant? Nu știu. Dar e datoria noastră să încercăm.'' 

Bătălia e mare anul acesta pentru că o clasa poate avea doar 22 de elevi, spre deosebire de alți ani când la clasa zero se înghesuiau peste 30 de copii în sală. 

Ştefania Voicu, director Şcoala 195 Bucureşti: Anul acesta vor termina 9 clase de a patra, automat ne-am propus nouă clase de pregătitoare. Mulţi care fac viza de flotant, fac pentru renumele școlii, dar fac și pentru că mai au un alt copil în școală. Noi nu avem cum să verficicam asta, organele abilitate fac asta.

Pe acelaşi subiect

Din cauza pandemiei, mulţi părinţi au ales să mai lase copiii acasă pentru încă un an

Pentru că nu știu încă scenariile pentru toamnă, mulți s-au decis să mai țină copilul un an acasă. 

Papu Constantin Ioan, învăţător Suceava: Toți pun accent pe pandemie și se gândesc că nu o să se descurce copilul pe online, dacă se ajunge acolo.

''M-am sfătuit cu doamna educatoare și am zis să îl mai lăsăm un an. Cred că o să mai stea un an la grădiniță.''

Emoţii au avut şi copiii de clasa a opta când au văzut în această dimineaţă subiectele de la simularea pentru Evaluarea Naţională. O broșură cu opt pagini, diferită de programa din anii trecuţi.

''E altfel, nu suntem obişnuite, pandemie, examene, cam greu.''

''Nu mai avem nevoie de scheme, sunt în general esee bazate pe idei sau rezumate sau compuneri libere creative, a picat rezumat nu ne aşteptam, dar a fost uşor.''

Profesorii de limba română spun că subiectul nu a fost deloc ușor. Elevii au avut de făcut un rezumat dintr-un text scris de Mircea Cărtărescu şi de rezolvat mai multe exerciții de limbaj și gramatică. 6120 de copii nu au putut participat astăzi la examen din cauza carantinei locale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Înghesuială la înscrierea pentru clasa zero. De teamă că nu vor mai prinde un loc la o şcoală de top, mulţi părinţi s-au prezentat şi cu vize de flotant