Antena Meniu Search
x

Licitaţia cu cele 250.000 de tablete pentru elevi nu se poate încheia la timp. Ministrul Educaţiei a cerut demisia preşedintelui ONAC

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a cerut premierului Orban demisia preşedintelui Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC), după ce a devenit o certitudine faptul că licitaţia pentru cele 250.000 de tablete destinate elevilor nu se va încheia la timp.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 31.08.2020, 20:24

Ministrul Educaţiei a cerut demisia preşedintelui ONAC
Licitaţia pentru tabletele elevilor nu poate fi finalizată la timp - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Ministrul Educaţiei a cerut demisia preşedintelui ONAC
  • Licitaţia pentru tabletele copiilor nu va fi finalizată la timp

"Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată la termenele stabilite. Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenţei oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii şi părinţii. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea preşedintelui ONAC, Cornelia Nagy, şi doresc reluarea, în regim de maximă urgenţă, a procedurilor de licitaţie", a anunţat ministrul Anisie.

Ministerul precizează că a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Licitaţia cu cele 250.000 de tablete pentru elevi nu se poate încheia la timp. Ministrul Educaţiei a cerut demisia preşedintelui ONAC