Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Meseria pentru care angajatorii oferă salarii de cel puţin 1.000 de euro şi cer doar liceul terminat

Meseria, brăţară de aur şi viitor sigur. Se caută ceasornicari, bucătari şi mecanici auto tineri şi dornici de muncă, nu cu note de 10 la şcoală. Companii din România şi din străinătate caută adolescenţi pregătiţi să înveţe o meserie de viitor. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie la un liceu în sistem dual.

de Mădălina Iacob

la 12.04.2022 , 20:50

La laboratorul de ceasornicărie elevii vor putea să facă practică zi de zi. Marile companii de lux din Elveţia vor să îi înveţe pe liceenii români că dragul de meserie înseamnă un viitor mai bun. Testul îndemânării este singurul pe care trebuie să îl treacă după ce termină clasa a opta.

Mihai Ceciu, atelier ceasuri de lux: Trebuie să fie copii care poate au cochetat cu repararea bicicletei sau cu demontarea unui calculator să coasă sau să facă goblen.

Salariile devin din ce în ce mai atractive

Vezi și

Piaţa muncii are un deficit de sute de mii de meseriaşi, iar salariile sunt din ce în ce mai atractive. De la o mie de euro în sus, pentru elevii care abia ies de pe băncile liceului.

Pe acelaşi subiect

Toți elevii care optează pentru învățământul dual încheie un contract în primul cu statul, dar și cu operatorii economici, care le garantează, în primul rând, o bursă de studii de cel puțin 400 de lei. Mai departe, fac practică în companii naționale sau internaționale, iar la finalul studiilor au garanția unui job bine plătit.

Elev: Aș crede că aș putea să manageriez foarte bine un hotel, prin comunicarea cu personalul. Mi-ar plăcea foarte mult să lucrez în regimul hotelier.

Oferte tentante la târgul de meserii din Bucureşti

Maria e pasionată de măşini din copilărie, aşa că a ales un liceu tehnic care să îi oferă o diplomă recunoscută la nivel european după doar trei ani.

Maria, elevă: După liceu, mă visez să am eu angajații mei un service auto mai ales pentru mașinile electrice care sunt mașinile de viitor. Dacă terminăm un liceu teoretic nu ne putem angaja așa de repede

Zeci de licee din învăţământul dual împreună cu firme de top de pe piaţa muncii au oferte tentante la târgul de meserii din Capitală. Din păcate, în România, învăţământul profesional este un eşec din cauza prejudecăţilor. În anul școlar 2020-2021, în jur de zece mii de elevi au optat pentru învățământul profesional 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Meseria pentru care angajatorii oferă salarii de cel puţin 1.000 de euro şi cer doar liceul terminat