Meniu LIVE
Search
x

Video Meseria pentru care elevii din Sighişoara sunt plătiţi încă din timpul studiilor

Elevii din Sighişoara care vor să înveţe o meserie, vor studia şi vor fi plătiţi în același timp. Tinerii au acum şansa de a-şi construi un viitor trainic prin clasa de învățământ dual înfiinţată la Liceul Tehnologic nr. 1. Elevii nu fac practică doar în şcoala în care învaţă, ci şi în diverse companii, îndrumaţi de specialişti în domeniu. 

De Redactia Observator la 24.08.2022, 10:51
Vezi și

Sistemul de învăţământ dual este înfiinţat printr-un parteneriat încheiat de municipalitate cu doi agenţi economici care au acţionariat străin, şi este o premieră pentru Sighişoara. Liceul Tehnologic nr. 1 oferă 12 locuri pentru specializarea "Mecanic utilaje și instalații în industrie".

Iulian Sîrbu primar Sighișoara: Cele două companii au investit deja în amenajarea interioară, în zugrăveli. Vor aduce echipamente, astefel încât să se lucreze la un mod cât mai profesionist, iar tinerii să înveţe o meserie de bază.

Toth Tivadar director adjunct: Momentan ne aflăm în vechiul atelier mecanic al şcolii, care este într-un proces complet de renovare, reabilitare.

Una dintre firmele partenere este lider mondial în producţia de ţesături monofilament de precizie, iar cea de-a doua produce airbag-uri, textile de protecţie solară şi alte produse din sectorul non-auto.

Pe acelaşi subiect

Hermann Povel - director companie: Pregătirea teoretică şi practică va fi asigurată atât de specialişti din cadrul firmei cât şi de profesorii Liceului Industrial din Sighişoara.

Elevii pot beneficia de bursă suplimentară pe lângă cea oferită de stat. Statul oferă 200 lei pe lună, iar agenții economici oferă dublu. Cel mai important pentru tineri este că au posibilitatea de a obţine mult mai uşor un loc de muncă după absolvire. 

Anda - eleva: Dacă nu vrei să mergi neapărat la o facultate, sau nu te-ai gândit exact la o meserie care să aibă facultate, mai bine mergi direct la un liceu tehnic pentru că o sa ai direct meserie când termini. Şi faci şi practică şi cred că ai foarte multe avantaje.

36 de tineri s-au înscris în acest program, dintre care au fost aleşi doar 12, pe baza unui examen.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Meseria pentru care elevii din Sighişoara sunt plătiţi încă din timpul studiilor

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%