Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Educaţiei vrea ca studenţii să facă doar doi ani de facultate. Angajatorii se plâng că nu au pe cine să angajeze

Facultatea cu doi ani de studii este noua propunere a Ministerului Educaţiei. Aceasta vine în contextul în care unul din doi studenţi abandonează cursurile, iar 42 la sută dintre masteranzi renunţă la programele la care s-au înscris.    

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 12:39

Vezi și

Studiile universitare cu durata mai scurtă sunt o tendinţă europeană şi un vis, probabil, pentru studenţii care se grăbesc să intre pe piaţa muncii.

În piaţa muncii este deficit de oameni iar companiile cer tineri pregătiţi, nu de liceu, dar nici cu licenţa luată, ci un nivel intermediar, practic, de învăţământ superior.

Pe parcursul celor doi ani de facultate ar fi obligatorie efectuarea unor stagii de practică, iar universităţile trebuie să asigure locuri unde studenţii să capete experienţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Ministerul Educaţiei vrea ca studenţii să facă doar doi ani de facultate. Angajatorii se plâng că nu au pe cine să angajeze