Antena Meniu Search
x

Video Peste 20.000 de elevi n-au venit la Evaluarea Naţională, proba la Matematică. Un copil a leşinat când a văzut subiectele şi l-a luat ambulanţa

La mate au dat de greu. Subiectele la matematică pentru elevii  de clasa a opta nu au fost simple şi au dat palpitaţii. La propriu. Un băiat din Timiş a leşinat în timpul examenului. Mulţi însă au ales să nu se prezinte la Evaluarea Naţională, mai bine de şapte mii. Pe lângă alţi 15 mii care nu s-au înscris deloc pentru că au ramas repetenţi ori au decis că pur şi simplu nu vor să meargă la liceu. 

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 22:05

Vezi și

La prima oră, elevii au pus pariuri pe Tik Tok. După ce au primit foile de examen, n-au mai fost atât de încântaţi de pronosticuri. Subiectele la geometrie i-a lăsat pe mulţi paraleli. Alţii, când au văzut subiectele, au clacat. Un elev din Timiş a leşinat în timpul examenului.

Iulia Pop, reporter Observator: "Trecuse o mai bine de o oră de la începerea probei de matematică, în momentul în care profesorii supraveghetori de la școala gimnazială din Masloc au observat că băiatul a lîsat capul pe bancă și nu mai reacționa. Cel mai probabil, din cauza emoțiilor a leșinat. În cateva minute aici a sosit o ambulanţă, care l-a dus la spital."

Aura Danielescu, ISJ Timjș: "Proba îi va fi luată în considerare, urmând să fie evaluat la solicitarea părinţilor atât cât copilul a reuşit să scrie până la momentul incidentului ."

Cum au fost subiectele la matematică?

Pe acelaşi subiect

Alin Munteanu, profesor de matematică: "La subiectul al doilea problema 3, aia a fost prima lor încercare mai grea. La subiectul trei problema cu funcția. Geometria face diferența, partea de algebră a fost extrem de ușoară."

Un elev a încercat să copieze şi a primit nota 1. Alţi 7.400 de copii au lipsit din bănci. Peste 15.000 nici măcar nu s-au înscris la examenul pentru liceu.

"Mai greu la română sau la mate?" 

"La mate, sigur."

"E bine, am terminat, să vedem la liceu intrăm fiecare. Eu zic că iau peste 8."

Urmează alte emoţii: concurenţa pentru admiterea la liceu, mai ales că media din anii de gimnaziu nu va mai conta deloc. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Admiterea la liceu va începe în data de 6 iulie, atunci când elevii vor completa fișele cu opțiuni pentru școlile preferate. Mai apoi, în data de 19 iulie, are loc repartizarea computerizată și afișarea rezultatelor finale pentru elevi. Confirmarea locurilor pentru elevi se face în perioada 20-25 iulie." 

Notele de la Evaluarea Nationala vor fi afișate pe 28 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Educatie » Peste 20.000 de elevi n-au venit la Evaluarea Naţională, proba la Matematică. Un copil a leşinat când a văzut subiectele şi l-a luat ambulanţa