Antena Meniu Search
x

Premierul Florin Cîţu, înainte de startul noului an şcolar: "Sunt sute de unităţi cu probleme care trebuie remediate"

Premierul Florin Cîţu participă, duminică, la o videoconferinţă cu prefecții și cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, înainte de începutul noului an şcolar.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 14:26

Florin Cîţu îşi doreşte ca elevii să evite, pe cât posibil, să mai depindă de învăţământul online
Florin Cîţu îşi doreşte ca elevii să evite, pe cât posibil, să mai depindă de învăţământul online - Facebook Florin Cîţu
  • Premierul Florin Cîţu îşi doreşte ca elevii să evite, pe cât posibil, să mai depindă de învăţământul online.

Cu această ocazie, premierul Florin Cîţu a făcut o serie de anunţuri extrem de importante, inclusiv acela conform căruia în România "sunt sute de unităţi de învăţământ cu probleme care trebuie remediate".

Printre altele, Florin Cîţu a amintit că "sunt 253 de şcoli în care nu sunt asigurate măsuri igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, Bucureşti – 28 şi Buzău. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid. Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie. Acestea sunt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti".

Pe de altă parte, Florin Cîţu a adus în discuţie şi situaţia dramatică în care se află 139 de şcoli din Bacău, Timişoara, Hunedoara şi Constanţa, unităţi de învăţământ care încă au probleme cu instalaţiile de încălzire, în ciuda faptului că a început deja toamna.

În legătură cu ceremoniile de deschidere ale noului an şcolar, premierul Florin Cîţu a solicitat ca acestea să se desfăşoare conform normelor stabilite, respectiv să fie limitate la cel mult 90 de minute, să se desfăşoare afară, la ea să nu participe decât cei în măsură şi să se poarte măşti de protecţie.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu susţine că autorităţile nu au de gând să se joace cu sănătatea copiilor şi spune că îşi doreşte ca elevii să evite, pe cât posibil, să mai ajungă să depindă de învăţământul online.

Premierul Florin Cîţu vrea mai multe paturi la ATI pentru pacienţii Covid

Premierul Florin Cîţu a tras, duminică, un semnal de alarmă în legătură cu numărul tot mai mare de români care se infectează cu noul coronavirus şi care ajung în stare gravă la spital.

Florin Cîţu a precizat că cifrele oficiale arată că sunt 600 de pacienţi cu Covid internaţi acum la Terapie Intensivă, unde ar exista, la momentul actual, peste 800 de locuri disponibile.

Totuşi, pentru că nu vrea ca autorităţile să fie luate prin surprindere, Florin Cîţu a solicitat dublarea numărului de paturi disponibile la Terapie Intensivă, pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, astfel încât să fie disponibile în jur de 1.600 de astfel de paturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Premierul Florin Cîţu, înainte de startul noului an şcolar: "Sunt sute de unităţi cu probleme care trebuie remediate"