Antena Meniu Search
x

Primele reacții după BAC-ul la română. Elevii s-au arătat surprinși de subiectele primite

Bacalaureatul a luat startul azi cu proba la Limba și literatura română. La prima sesiune de examen s-au înscris doar 77% dintre elevii care termină liceul în acest an. La ieșirea din examen, reacțiile au fost mixte, elevii nu se așteptau totuși să primească nuvela, ca la simulare, la ultimul punct.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.06.2021, 14:15

Vezi și

”Elevii au spus după exemen că nu s-au aşteptat la aceste subiecte. Asta pentru că la subiectul al treilea au avut aceeași cerință ca la simulare. La real, au avut de scris particularitățile unei nuvele studiate iar la uman au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă. La ieșirea de la examen unii elevi au spus că a fost ușor, alții au spus că nu au mai repetat nuvela și li s-a părut destul de dificil” a relatat reporterul Observator, Mădălina Iacob. Găsiți aici mai multe detalii despre subiectele la română la BAC 2021 și Baremul pentru română la BAC 2021

Marți se va desfășura proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie, iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi.

Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, între orele 12.00 - 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Confom Ministerului Educației, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pe acelaşi subiect

Probele încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Potrivit Ministerului, în sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri, iar în situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă.

De asemenea, fiecare persoană care are drept de acces în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare, sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini, iar în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

„Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a mai informat ministerul.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, a mai transmis Ministrul Educației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Primele reacții după BAC-ul la română. Elevii s-au arătat surprinși de subiectele primite