Antena Meniu Search
x

Primul caz pozitiv de Covid după testele de salivă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: Este vorba despre un elev din București

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2021, 17:33

Vezi și

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu. În plus, el a spus că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie.

Elevul va face testul PCR pentru confirmarea infectării

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Ministrul a mai spus că elevul este din Bucureşti, de la Liceul Caragiale. 

Pe acelaşi subiect

”Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Cât de eficiente sunt testele de salivă

Întrebat cât de eficiente sunt aceste teste de salivă, ministrul a spus că sunt atât de insistente pe cât le-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare. 

”Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie”, a spus ministrul Cîmpeanu, precizând că nu există altă şansă de cât a miza pe responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Primul caz pozitiv de Covid după testele de salivă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: Este vorba despre un elev din București