Antena Meniu Search
x

Video Record negativ la înscrierea la BAC: doar 66% dintre elevi se prezintă la examen. Explicaţiile găsite de ministrul Sorin Cîmpeanu

Doar puţin peste jumătate dintre elevii care au absolvit liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat. Vorbim despre o pondere de 66% anunţat astăzi la Iaşi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.06.2021, 14:12

Vezi și

Acesta a adăugat şi faptul că putem vorbi despre un nou record negativ în ce priveşte înscrierea la examenul maturităţii.

Puţin peste 114.000 care s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, deşi cifra totală a celor care puteau să facă acest lucru era de peste 173.000. Doar în proporţie de 66% au ales să se înscrie la examenul maturităţii.

Vorbim despre cele mai mici cifre înregistrate în ultimii trei ani. În 2019, spre exemplu, se înscriau pentru Bacalaureat peste 115.000 de elevi. Cauzele care au dus la acest record negativ sunt reprezentate de faptul că elevilor le-a fost mai greu să participe la cursuri online, dar şi profesorilor le-a fost mai greu să predea materia.

Ministrul Sorin Cîmpeanu face apel la empatie din partea cadrelor didactice, să stea de vorbă cu elevii şi să-i convingă să se înscrie la măcar la sesiunea din toamnă sau la cea de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Educatie » Record negativ la înscrierea la BAC: doar 66% dintre elevi se prezintă la examen. Explicaţiile găsite de ministrul Sorin Cîmpeanu