Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri s-au plimbat prin Iași în combinezoane de protecție cu mesajul: "Student nevaccinat"

Rectorii marilor universităţi din România s-au unit şi cer Guvernului să modifice legea. Mai exact, studenţii să poată intra la cursuri doar dacă prezintă certificatul verde.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 17:53

Vezi și

Studenţii din Iaşi au ţinut să protesteze faţă de această idee. Doi dintre ei au ieşit pe străzile oraşului îmbrăcaţi cu combinezoane de protecţie, măşti de gaze, dar şi cu o pancartă pe care scria "Student NEvaccinat".

Studenţii nu vor să plătească teste din banii lor, dar nici să se vaccineze

Mulţi studenţi nu-s dispuşi nici să plătească teste din banii lor, nici să se vaccineze. Deşi adoptată de Consiliul Naţional al Rectorilor, măsura interzicerii accesului în spaţiile universitare a studenţilor care nu deţin certificat verde are nevoie şi de un cadru legal. Doar că n-are cine să-l asigure.

"Un lucru pe care îl înţeleg şi îl apreciez pentru că vizează starea de siguranţă sanitară în toate campusurile universitare, dar din păcate guvernul interimar nu mai poate iniţia proiecte de lege şi nici ordonanţe de urgenţă", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Aşa că, cel puţin deocamdată, soluţia stă în mâinile parlamentarilor care pot iniţia un proiect legislativ în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Educatie » Doi tineri s-au plimbat prin Iași în combinezoane de protecție cu mesajul: "Student nevaccinat"