Antena Meniu Search
x

Şcolile se vor redeschide în condiţii normale. Ministrul Educaţiei: Se va face triaj zilnic. Masca, recomandată elevilor şi profesorilor

Şcolile se vor redeschide în condiţii normale, a informat joi Ministerul Educaţiei. Nu vor fi închise şcolile în condiţiile creşterii numărului de cazuri de gripă. Asta s-a decis în urma şedinţei de la Ministerul Sănătăţii, care s-a încheiat în urmă cu puţin timp. Vor fi impuse, însă, o serie de măsuri menite să prevină răspândirea virusului. Elevii se întorc în bănci pe 9 ianuarie, după vacanţa de iarnă, moment în care începe modulul 3 al anului şcolar. 

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 15:31

Şcolile se vor redeschide în condiţii normale. Anunţul Ministerului Educaţiei
Şcolile se vor redeschide în condiţii normale. Anunţul Ministerului Educaţiei

"Precizăm, înainte de toate, că şcolile se vor redeschide în condiţii normale şi nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid. În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, vom avea în vedere încheierea unui protocol comun Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii", a transmis Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Recomandările făcute de Ministrul Educaţiei

"Școlile încep în 9 ianuarie, așa cum e prevăzut. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Accentul trebuie să fie pe prevenție, eventual izolarea copiilor acasă. Realizarea triajului zilnic atunci când copiii intră la cursuri la școli și grădinițe.

Recomandăm purtarea măștii de protecție de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către copii. E foarte important ca încăperile să fie aerisite. Recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură cu procesul educațional. Avem promisiuni de sprijin din partea DSP pentru școli. Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunț al Ministerului Educației", a declarat Ligia Deca în cadrul unei conferinţe de presă.

Elevii din România revin în bănci după vacanţa de iarnă. Prima zi de şcoală din modulul 3 este data de 9 ianuarie. Cei mici vor mai avea între 4 şi 6 săptămâni de cursuri până la următoarea vacanţă, cea de schi, în funcţie de judeţul în care învaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Şcolile se vor redeschide în condiţii normale. Ministrul Educaţiei: Se va face triaj zilnic. Masca, recomandată elevilor şi profesorilor