Antena Meniu Search
x

Video Școlile şi grădiniţele private rămân deschise, în timp ce învățământul de stat ia vacanță forțată. Cum s-a ajuns la această situație

De mâine, învăţământul de stat întră în vacanţă forţată pentru 14 zile. Este ultima decizie a oficialilor în speranţa că numărul de noi cazuri o să scadă. În schimb, şcolile private vor rămâne deschise. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 24.10.2021, 20:02

Vezi și

Școlile şi grădiniţele private dar şi creşele pot face cursuri cu prezenţă fizică însă vor avea de respectat normele deja în vigoare. Concret, în clasele în care apar cazuri de infectare se va suspenda activitatea pentru 14 zile. Tot pentru 2 saptamani se poate închide întreaga şcoală dacă jumătate dintre clase au cazuri noi. Așadar, privații și creșele vor continua să funcţioneze, în ciuda faptului că pot trece în regim online aşa cum le-a recomandat deja Ministerul Educaţiei.

Cert este că de mâine se închid şcolile şi grădinitele de stat dar şi afterschoolurile pentru 2 saptamani. Pot funcţiona doar pentru susţinerea examenelor deja programate sau pentru alte activităţi ale profesorilor.

Ședință de Guvern, luni, pe tema școlilor private

Tocmai de aceea, cei de la Consiliul Naţional al Elevilor cer modificarea hotărârii de guvern astfel încât şi şcolile private să fie închise.

Pe acelaşi subiect

Acest lucru s-ar putea întampla, cel mai probabil, mâine, în ședința de guvern.

Explicația ministrului Sorin Cîmpeanu

Confuzie pentru elevi, după ce articolul din decizia CNSU privind suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la privat nu a fost prinsă în HG în care sunt prevăzute restricţiile care intră în vigoare de luni.

Ministrul Educației a confirmat faptul că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Sorin Cîmpeanu a precizat, însă, că acest lucru nu poate fi reglementat de ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar.

Întrebat dacă elevii de la școlile private merg luni la școală, Cîmpeanu a răspuns: "Conform art. 8.1 - ca să fim clari - din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Școlile şi grădiniţele private rămân deschise, în timp ce învățământul de stat ia vacanță forțată. Cum s-a ajuns la această situație