Antena Meniu Search
x

Video Se caută cel mai citit român! 20 de concurenți au avut de răspuns la 240 de întrebări la Campionatul mondial de cultură generală

Se caută cel mai citit român! Campionatul mondial de cultură generală a avut loc şi la Galaţi. 20 de concurenţi şi-au pus mintea la contribuţie pentru a se plasa cât mai sus în clasament. Campionatul s-a desfăşurat în peste 45 de ţări simultan, iar concurenţii au fost puşi să răspundă la 240 de întrebări din 8 domenii. 

de Redactia Observator

la 05.06.2022, 11:36

Vezi și

Ca în fiecare an din 2015 încoace, campionatul se desfăşoară la Galaţi, într-un pub din centrul oraşului. Atmosfera relaxată îi ajută pe concurenţi să se concentreze mai bine. 240 de întrebări la care participanţii trebuie sa răspundă in 120 de minute. Întrebări din 8 domenii de activitate generale.

Nu există limită de vârstă pentru a participa

De la elevi de liceu până la profesori universitari, cu toţii erau nerăbdători să-şi testeze cultura generală.

Alexandra, participant: Mă aștept să fie ca atunci când am participat eu. Cred că la mapamond sau entertaiment mă pricep mai bine.

Florin Buhociu, profesor universitar: Un fel de autoevaluare. Eu sunt pe parte economică. Și pe parte de cultura generală mi se pare un lucru interesant și să vedem cum stăm, așa într-o autoevaluare cinstită cred eu.

Giulio Patriche, participant: Să-mi văd limitele, să văd de ce sunt în stare.

Reporter: Care sunt domeniile pe care le stăpâniți cel mai bine?

Giulio Patriche, participant: Istorie și cultură.

Întrebările au fost identice pentru toţi participanţii.

Valentin Vasile - organizator: Am primit acceptul Londrei sa organizăm acest concurs, pentru a găsi un roman, un gălățean, brăilean, sau de prin împrejurimi, care să intre in primii 10 mondiali. Sau primii 100. Este o mare onoare să fii in primii 100 mondiali.

Întrebările sunt din domeniile istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, mapamond, divertisment şi sport. Ele sunt formulate de către o echipă internaţională a asociaţiei World Quizzing Championships, cu sediul la Londra. Tot acolo vor ajunge şi rezultatele, pe baza cărora va fi stabilit câştigătorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Se caută cel mai citit român! 20 de concurenți au avut de răspuns la 240 de întrebări la Campionatul mondial de cultură generală