Antena Meniu Search
x

Primele zile din noul an școlar au scos la iveală numeroase situații halucinante (Video)

Nici bine nu a început şcoala, că deja scenariile se schimbă de la o oră la alta. Sau peste noapte. Părinţii se văd puşi în situaţii pentru care nu erau pregătiţi, iar de la şcoli, în loc de soluţii, primesc doar mesaje contradictorii. Măsurile de protecţie din şcoli i-au determinat pe unii părinţi chiar să protesteze în stradă. În acelaşi timp, unii elevi sunt nevoiţi să înveţe în praf sau în capela bisericii.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.09.2020, 21:24

Vezi și
  • Sute de copii din Tulcea fac ore în biserica din localitate.
  • Un părinte din București, suspect de coronavirus, și-a dus copilul la ore.

Cum clădirea şcolii e în reparaţii de jumătate de an, elevii din Isaccea, Tulcea, învaţă în Casa de Pomenire: "Șocant ce este, când auzi că e capelă, dar dacă va muri cineva nu cred că-l va aduce aici".

Sunt peste 600 de elevi care fac orele în clădirea bisericii. 

Geta Dobrin, directorul Liceului Constantin Brătescu: Este o soluţie provizorie. Sperăm noi că până la 1 octombrie se va da în folosinţă corpul liceului în care vom intra cu absolut toate clasele în două schimburi.

Inspectoratul Școlar dă asigurări că în timpul în care elevii vor folosi capela pe post de şcoală nu va fi nicio înmormântare acolo.

Alt judeţ, altă situaţie. La Arad, în comuna Zădăreni, scenariul s-a schimbat peste noapte, după ce directorul a fost depistat cu coronavirus. 

Alexandru Popa, director școală Zădăreni: Se vor organiza cursuri online, desigur, vom merge pe această variantă.

Culorile şcolilor s-au schimbat peste noapte şi în Capitală. Părinţii au primit mesaje, li s-a cerut chiar să aducă dezinfectanţi de acasă. Orarul s-a schimbat în mers, iar elevii care erau împărţiţi în grupe în clasă, la orele de sport au ajuns grămadă. Mai mult, un părinte suspect de coronavirus şi-a dus copilul la şcoală, la deschidere. 

Totul s-a întamplat la această şcoală din Sectorul 2 al Capitalei. Băiatul, elev în clasa a 3-a, a fost adus la şcoală deşi ar fi trebuit să stea în izolare. Tatăl lui era suspect de infectare cu coronavirus şi încă nu ştia rezultatul testului. 30 de minute a stat copilul în clasă alături de alţi 12 colegi. 

Astăzi de dimineaţă tatăl a revenit la şcoală cu rezultatul negativ. Explicaţiile lui pentru gestul inconştient sunt halucinante. 

Ion Sipică, tatăl elevului: Îmi cer scuze, chiar nu am ştiut. 

Claudia Osiceanu, director Şcoala Ghica Voievod: Nu a prezentat niciun fel de remuşcare că se expusese sau că a adus copilul. I-a spus doamnei doctor că dacă îşi pune trei măşti nu pune în pericol viaţa nimănui.

Ceilalţi părinţi se tem că o astfel de faptă ar putea închide din nou şcoala: "Mă lasă fără cuvinte. Toți avem teama asta. Nici nu vreau să mă gândesc".

O altă situaţie a apărut la două grădiniţe din Sectorul 1. Din cauza unor demolări de pe aceeaşi stradă, copiii de la Grădiniţa 252 învaţă în praf: "Ieri chiar era foarte greu de respirat și am simţit eu ca adult asta, dar pentru plămânii lor".

O altă grădiniţă de pe aceeaşi stradă are aceeaşi problemă. 

Ioana Costea, director Grădinița 251: Este evident faptul că sunt deranjaţi şi părinţii şi copiii de ceea ce se întâmplă. 

Prima zi din noua şcoală a venit şi cu proteste. Părinţi şi bunici deopotrivă, în mai multe oraşe din ţară, au cerut ca elevii să nu mai fie obligaţi să poarte mască la şcoală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Primele zile din noul an școlar au scos la iveală numeroase situații halucinante (Video)