Antena Meniu Search
x

Video Sorin Cîmpeanu anunţă majorarea burselor elevilor: "Această creştere semnificativă a burselor de până la cinci ori îndeamnă la performanță"

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a vorbit despre creşterea burselor elevilor începând cu semestrul II, dar şi despre situaţia şcolilor din România în contextul pandemic, în cadrul declaraţiilor ţinute la Palatul Victoria.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 22:32

Vezi și

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Executivul a aprobat în ședință HG-ul privind creșterea burselor acordate elevilor în semestrul II al anului școlar 2021-2022. Ministrul Educației a prezentat noile cuantumuri ale burselor: bursele de performanţă cresc de la 100 la 500 de lei, cele de merit cresc de la 100 la 200 de lei și se acordă de la media 9,50, bursele de studiu ajung de la 100 la 150 de lei, iar cele de ajutor social cresc de la 100 la 200 de lei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Bursele de performanţă cresc de cinci ori, de la 100 de lei, la 500 de lei, bursele de merit ajung la 200 de lei. Este un act de administrare care pune în aplicare o normă deja existentă deci nu este o politică nouă. Aceste cuantumuri vor fi din semestrul II. Semestrul I are bursele prevăzute în legea bugetului. O altă hotărâre prevede adoptarea costului standard pentru copil în creșă - 15 mii de lei la care se adaugă costul estimat al cheltuielilor materiale. Această creştere semnificativă a burselor de până la cinci ori îndeamnă la performanță, dar este și o măsură pentru a reduce abandonul școlar. La 10 absenţe nemotivate pe semestru aceste burse se pierd. 

Ministrul Educaţiei, despre interesul pentru vaccinare manifestat de părinţi şi copii

Ministrul Educaţiei se bucură de faptul că interesul elevilor pentru vaccinare a crescut faţă de datele raportate la începutul noului an şcolar. 

Pe acelaşi subiect

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Am făcut publice rezultatele vaccinării. Dacă în prima săptămână de școală am avut o medie de 1.000 de elevi, deja în a treia săptămână avem o medie de 2.500 de elevi vaccinați pe săptămână. În pofida răspunsurilor îngrijorătoare date de părinți, există o dorință în rândul copiilor de a se vaccina. Ministerul Educaţiei va face în continuare eforturi pentru conștientizarea beneficiilor vaccinării. Au fost suplimentate numerele de teste în şcoli. Există teste antigen rapide și trebuie folosite. Cei care vor să revină în ziua 8 pot fi testați.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu anunţă majorarea burselor elevilor: "Această creştere semnificativă a burselor de până la cinci ori îndeamnă la performanță"