Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu, despre educația sanitară în școli: "Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că actuala programă de educaţie sanitară, care să includă şi educaţia sexuală, în şcoli, este una foarte bună şi că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opţional, cu posibilitatea de a se retrage, pe parcurs, din diferite motive.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 16:43

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

"În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, întrebat fiind dacă e mulţumit de titulatura acestui curs de educaţie sexuală.

Sorin Cîmpeanu: "Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită"

Ministrul a adăugat că nu are nicio emoţie cu această titulatură, deşi pentru unii părinţi ar putea genera idei preconcepute. "Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a declarat Cîmpeanu.

Cine ar face educație sexuală în școli

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună. "Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a explicat ministrul. Sorin Cîmpeanu consideră că profesorii de biologie şi personalul medical care are competenţe ar trebui să predea aceste cursuri, scrie news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu, despre educația sanitară în școli: "Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină"